Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijVleesWerken met een siliconen vorm

Een andere gehaktbal maak je in een siliconen vorm

 

Een andere gehaktbal maak je in een siliconen vorm.  Je kunt het van te voren klaar maken. Terwijl het gehakt in de oven staat maak je de groenten klaar. Nb Er zijn vele varianten in siliconen vormen. Een snel klaar gezond vlees recept door de kruiden in het gehakt: de vleessaus nadien smaakt naar al je ingrediënten.

 

Een andere gehaktbal maak je in een siliconen vorm

Print
Personen: 2 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 300 gr. lamsgehakt
  • 3 ansjovis
  • wat rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 gedroogde tomaatjes uit potje La Vialla
  • 2 eetlepels eigen gemaakte peterselie pesto
  • 2 gedroogde tomaat
  • wat nigella zaadjes

DOEN

  • Knip de ansjovis en gedroogde tomaat in kleine stukjes. Snij de rode peper en knoflook fijn.
  • Doe het gehakt in een kom met alle ingrediënten, kneed dit alles goed door elkaar.
  • Neem een siliconenvorm en smeer de te gebruiken vorm in. Hier zijn er 8 gebruikt, wat natuurlijk afhankelijk van de grootte van de vorm.
  • Onderin elk vormpje strooi je wat nigella zaad
  • Verdeel nu het gehakt en druk het goed in de vorm.
  • Verwarm de (hetelucht)oven op 180 graden voor en zet de siliconenvorm op een rooster midden in de oven.
  • Na 20 minuten is het gehakt klaar. Haal ze uit de vorm met een vork, draai ze om en giet de jus van olijfolie met gehaktsappen er over heen.

TIPS

Vanzelfsprekend kun je hier ieder soort gehakt er voor gebruiken. Het lamsgehakt is samen met een groentenmix uit de magnetron en een halve avocado met sesamzout gegeten.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kamutpasta met zee-amandel is een snel gerecht
volgende recept
Pastinaak, ui en paprika rooster je in de oven

Heb je deze al gezien?

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!

Geiten brie over zuurkool en noten door de...

Spelt pizza met knapperige bodem

Paarse boerenkool als chips en als stamppot

Goede frites van bataat en een meiknol

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen