Een dagje O-negatief eten. 8.00 4 kastanje crackers met gebakken roze ui, kurkuma, ei en gedroogde daslook. Warme lunch om 12.30 met een broccoli puree met ui en stronkjes groene asperges, rundergehakt met paprika pesto, roze ui en selderij, restje gebakken quinoa pasta en een boekweit pannenkoekje en om 19.00 een soep van bleekselderij, roze ui, knoflook, kurkuma, gember, bieslook en een dikke puree van wortel met ui en knoflook. Nb. Vergeet niet rond 17.00 fruit met wat noten te eten! Bv. Myrtilles met 3 paranoten.
Een dagje O-negatief eten
PrintNODIG
- 08.00 ONTBIJT
- 1 ei, 1 stronk roze ui, olie, 4 kastanje crackers (EkoPlaza of Biocoop) creme van kurkuma, gedroogde daslook
- 12.30 WARME LUNCH
- 350 gram rundergehakt, ui en een bosjes selderij, kruidenzout, rozemarijn, paprika pesto
- 400 gram diepvries broccoli, restje groene asperges stronkjes, knoflook, chia- & hennepzaad
- 100 gram restje quinoa pasta met cavelo nero pesto
- boekweit pannenkoekje van ei, kurkuma, peper en gedroogde rozemarijn
- 19.00 SOEP
- 100 gram wortelpuree van wortel, ui, knoflook, kurkuma, mix roze/zwarte peper
- 1 stengel selderij, 1/2 stengel roze ui, knoflook, 1/2 kippen bouillonblokje
DOEN
- Ontbijt: Eigenlijk heel gemakkelijk je snijdt de ui stengel in plakjes, die je vervolgens zachtjes bakt in een olie. Als de uien wat zachter zijn, breek je er een ei bij. Strooi kurkuma, mix van roze/zwarte peper erbij, wat zout en bak of roer heit ei tot deze gebakken is. Smeer 4 crackers in met een laagje van de kurkuma crème en verdeel de ui/ei mix over de crackers. Strooi er nog wat gedroogde daslook over.
- Lunch: Start met het maken van het rundergehakt. In een stoofpannetje doe je wat olie en fijn gesneden ui, bak de ui zachtjes voor 5 minuten en dan doe je het gehakt erbij. Mix de ui met het gehakt, strooi er kurkuma, de pepermix en zout erbij. Roer goed door elkaar. Zet de deksel op het pannetje en laat zachtjes garen. Doe 1 grote eetlepel paprika pesto erbij en roer dit goed door het gehakt. Op het laatst doe je er fijngesneden selderij erbij en roer ook dit goed dor het gehakt.
- Neem een pan en doe er de bevroren broccoli in. Ook de restjes van de stronken van de groene asperges. En een ui fijn gesneden. Kook 1 liter water. Doe er roze zout bij de groenten. Blancheer de groentemix voor ca 5 minuten. Zet het vuur uit. Giet vervolgens het water af en schep over in een blender of Nutribullit. Doe er pompoenpitten olie bij en een olijfolie, en pureer tot een grove massa. En een schep chia- en hennepzaad er door heen.
- Het pannenkoekje van boekweit, maakje met water, ei, kurkuma, pepermix en rozemarijn. Maak er een aantal van te voren, je heb ze zo gebakken in een beetje olijfolie. Leg ze gebakken om een stuk keukenpapier, die het vet opneemt. De quinoa pasta is even opgewarmd in een pannetje.
- Avondsoep: Eerst een puree van wortel, ui en knoflook gemaakt. Neem een soeppan en doe er een scheut olie in. Snij een grote ui en knoflook fijn. Was en snij 5 wortel in plakjes en doe ze bij het ui. Strooi er kurkuma, pepermix bij en schep alles goed door elkaar heen. Giet er kokend water bij, ca 1liter water en laat zachtjes koken. Prik in de wortel of deze zacht is, dan kan het vuur uit. Doe er 2 bouillonblokjes bij en roer ze goed door de groenten heen. Pak een staafmixer en pureer de wortelmix tot een stevige grove massa. Laat afkoelen. Tip. Deze soep aangelengd met water kun je prima als koude soep bij een picknick eten.
- ’S avonds selderij, ui en knoflook fijn gesneden en met kokend water zachtjes laten koken. Kurkuma, peper en 1/2 bouillonblokje erbij gedaan. Kurkuma, gember (vers of poeder), pepermix erbij gedaan. De wortel puree opgewarmd in een stoofpannetje. Het bord opgemaakt door eerst de puree er op te scheppen, dan de soep eromheen gegoten en als laatst bieslook fijn gesneden en er overheen gestrooid met ook nog wat gedroogde sumak.
TIPS
Paprika pesto ? Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten Wortelsoep? Wortelsoep, een basis voor je avondeten