Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Pesto en tapenadeSnel op tafelVis

Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten

Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten. Een makkelijke avondmaaltijd met de combinatie van de geroosterde groenten erbij. Zonder heb je een lekker lunch- of Paas gerecht.

Paprika pesto met garnaaltjes met aardappelkoek en groenten

Print
Personen: 2 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • bakje Hollandse garnalen
  • 3 eetlepels pesto (Paprikapesto van La vialla)
  • handje zeekraal
  • 2 zoete aardappels
  • 1 grote zoete ui
  • eetlepel volkoren bloem
  • GEROOSTERDE GROENTEN:
  • 1/2 romanesco, 1/2 rode paprika, 1 ui, 1/3 platte peterselie en kalamata olijven

DOEN

  • Start met de garnalen op smaak te brengen met fijn gesneden zeekraal en de 3 eetlepels pesto. Schep door elkaar en zet weg in de koelkast tot gebruik.
  • Schil de aardappelen en schil ze in repen. De ui snij je in ook in repen. Schep beide goed door elkaar heen. Meng er een ei erdoor en een beetje bloem om het te binden.
  • Voor de geroostede groenten verwarm je de oven voor op 180 graden. Snij de romesco, ui en paprika in kleinere stukjes en doe ze in een ovenschaal, verdeel de peterselie er fijn gesneden over. De olijven erbij en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, kruidenzout, tijm en schep dit goed door elkaar heen. Zet de schaal voor 15 minuten in de oven.
  • In die 15 minuten bak je de aardappelkoek. Neem een koekenpan en schenk er een laagje olijfolie in. Schep 4 eetlepels van het mengsel in de pan en druk ze plat. Laat ze goed bakken en als gaar, draai ze dan om naar de andere kant. Dit doe je nogmaals totdat de zoete aardappel/ui mengsel op is. Leg ze om uitlekken op een bord met keukenpapier. Nb Koud de volgende dag zijn ze ook lekker.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap
volgende recept
Groene groenten met kruiden, zo nodig nu

Heb je deze al gezien?

Boekweit pasta met een lekkere saus

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Een soep of saus of een pesto van...

Groentenquiche waar je restjes in verwerkt!

Een frittata is een goed gevulde omelet

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen