Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKaasMeelSnel op tafel

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg. Mirzithra heet deze zachte schapen kaas van Kreta. Een andere zachte geit- of schapen kaas kan natuurlijk ook. Maak deze taart met filodeeg, bladerdeeg of je eigen deeg. Eet het samen met een groene sla en de kurkuma gember saus.

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Print
Personen: 4 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • pak filodeeg
  • 250 gram zachte kaas, mizithra of een zachte franse geiten kaas
  • 1 prei
  • 3 stengel bosui
  • grote teen knoflook
  • 10 takjes verse dille
  • 10 takjes verse tijm (of een eetlepel gedroogd)
  • 10 stengels platte peterselie
  • zwarte peper en kruidenzout
  • 1 ei
  • sesamzaad en nigella seeds (Oosterse/ Turkse winkel)

DOEN

  • Snij de prei en bosui in fijne ringen. Was de peterselie en haal 1 cm van de stengel af, snij de stengel als het blad fijn. Van de dille gebruik je alleen de blaadjes, niet de stengel. En van de tijm, rits je tussen je vingers, de blaadjes er af.
  • Doe alle groenten en kruiden bij elkaar in een schaal. Meng de kaas er door en kruid met zeezout en zwarte peper. Meng als laatste er een ei door.
  • Neem een taart vorm en vet deze in met olijfolie. Ontdooi de vellen filodeeg. Begin met het 1e vel in de taart vorm te leggen, vet deze aan de bovenkant lichtjes in. Dat doe je met de andere 4 ook. Zorg dat je boden goed bedekt is met het deeg. Het hoeft niet ‘strak’ in de vorm te liggen!
  • Doe er nu de vulling op het filodeeg. En leg de 5 andere vellen filodeeg er op zodat de vulling geheel bedekt is. Gebruik bij ieder veel wat je er op legt een laagje olijfolie.
  • Als laatste smeer te de top in met olijfolie, strooi er sesamzaad en nigella zaad over.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 220 graden en zet dan de taart in het midden, voor 30 minuten, in de oven.
  • Maak een bord op met een sla soort, leg er een 1/4 stuk taart op en besprenkel de sla met een kurkuma-gember saus.

 

 

 

TIPS

Tip: de saus vind je onder deze link Een veelzijdige kurkuma gember saus En ben je in Chania- Kreta, ga dan naar de overdekte markt in het Centrum. Loop je deze in vanaf de drukke weg met het plein ervoor, direct rechts heb je een culinair adres voor groenten, ansjovis in zout, kazen, olijven, olijfolie etc. Nb de hele Markt heeft vele culinaire adressen naast ook veel toeristen spul. En verschillende eet tentjes!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
200 gram groenten bij je avondeten
volgende recept
Een kruidige Muffin en een goed gevulde Quiche Lorraine

Heb je deze al gezien?

Glutenvrij en hartig én zo gemaakt

Bloemkool met mosterd soep

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Zeevruchten mix met veel groenten en kruiden

Een veelzijdige kurkuma gember saus

Bonduelle bonenmix hummus

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen