Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Kruidenmix maak je zelfMeelPesto en tapenadeSmaakmakers

Een kruidenmix voor je pizza bodem

Een kruidenmix voor je pizza bodem. Waarom een tomatensaus als basis op je pizza bodem? Eigenlijk iedere combinatie van een kruidenmix kan er op. Zeker als je histamine gevoelig bent, dan is tomaat een ‘no go’! Nb. Deze kruidemix is ook te gebruiken door je geklutze ei, je omelet heen of als vervanger van magarine.

Een kruidenmix voor je pizza bodem

Print
Personen: 10 Bereiding: 10 minuten

NODIG

  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 4 artisjok harten
  • 1/3 rode peper
  • eetlepel kappertjes
  • 8 groene olijven zonder pit
  • knoflook
  • 3 ansjovis
  • 3 eetlepels olijfolie
  • beetje citroen

DOEN

  • Snij de peper in stukjes, de olijven in schijven, de knoflook in stukjes of zoals hier de knoflook in schijfjes. Was de kappertjes af onder stromend water zodat het zure er van af is.
  • Neem een hoge kom en doe alle ingrediënten afwisselend in de kom. Als laatste de olijfolie en een paar druppels citroen tegen de verkleuring. Pureer tot een mooi glasse massa. Is het te droog de kruidenmix, doe er nog wat olijfolie bij. Schep het over in een afsluitbaar bakjes of potje en bewaar in de koelkast.
  • Een recept voor het zelf maken van pizza deeg en een krokante bodem? Zie het recept hier onder.

 

TIPS

Pizza deeg maken? Spelt pizza met knapperige bodem Pizza belegen? Volkoren pizza met groenten en kruiden

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rabarber, paprika met specerijen soep
volgende recept
Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Heb je deze al gezien?

Bladerdeeg met verse kruiden als basis

Glutenvrije lasagna smeer je goed in!

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Quiche met een havermoutbodem

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Pesto van gedroogde tomaat, paprika met veel kruiden

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen