Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FavorietHistamine vrijKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!Tips

Een snelle en praktische kruidenmix

Een snelle en praktische kruidenmix. Maak deze kruidenmix met olijven, kappertjes, bosui, knoflook, rode peper en olijfolie. Én verse kruiden als salie, platte peterselie, knoflook, rode peper, waterkers.

Een snelle en praktische kruidenmix

Print
Personen: 25? Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • BASIS:
  • minstens 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • olijven zonder pit
  • eetlepel schoongespoelde kappertjes vanwege heet zuur
  • bosui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1/3 rode peper
  • kruiden- of zeezout of 4 ansjovis
  • KRUIDENMIX
  • ca 50 gram restjes platte peterselie, basilicum, oregano, salie, waterkers

DOEN

  • Neem een hoge kom of beker en doe al de ingrediënten, door elkaar heen, in de kom.
    De bosui snij je in ringen, de olijven in plakjes, de peper en knoflook snij je fijn. De waterkers snij je grof.  Ik stapel in 2 delen alles in de kom. Ook nog kurkuma met zwarte peper erbij gestrooid. Nb geeft deze kruidenmix een mooie groene kleur!
    Schenk er de 2 eetlepels over heen.
  • Pureer met een staafmixer of gebruik de kom van je blender of Nutribullet, tot een fijne massa. Schenk er olijfolie bij als het te droog is.
  • Doe de kruidenmix over in een afsluitbaar bakje. In de koelkast blijft het een week goed.
  • Gebruik het als basis op de boterham ipv boter, leng het aan met meer olijfolie en je hebt een dressing voor de salade of over de gestoomde groenten, maak een hartige taart met ei als basis en schep er een eetlepel bij en natuurlijk door de gekookte pasta!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hartige taart van ei en een kruidenmix
volgende recept
Een mix 200 gram van meel is nodig voor taart of pizza

Heb je deze al gezien?

De verse vijgen met walnoten proef je in...

Een borrelhap van cavolo nero met feta

Doperwten sla soep is zo klaar

Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen