Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefHistamine vrijPesto en tapenadeSauzenSoepVegetarisch

Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s

Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s. Deze kilo aanbieding inspireerde tot het maken van een grote pan soep, die deels nu in bakjes in de vriezer staat. En opnieuw maakte ik met een kilo 3 bakjes pesto, aangelengd met olijfolie, wijn en ui een mooie saus maken. De paprika met knoflook samen gepoft in de over, ingesmeerd met olijfolie en ingepakt in aluminiumfolie, een basis waar je veel mee kunt maken.

Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s

Print
Personen: 10 als bijgerecht Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 1 kilo punt paprika’s van Rechtstreex.nl
  • 1 of 2 hele knoflook
  • olijfolie

DOEN

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het rooster eruit voor gebruik.
    Neen een vel aluminiumfolie zo groot als het rooster en leg de paprika’s en knoflook er op. Smeer alle groenten in met olijfolie en leg er een nieuw vel aluminiumfolie op en vouw de twee vellen samen dicht.
    Zet het rooster met de paprika’s midden in de oven en laat ze erin voor 45 minuten.
    Na de 45 minuten haal je het rooster eruit, haal het bovenste vel aluminiumfolie van de paprika’s af, dan kunnen ze afkoelen.
  • Voor de pesto gebruik je een blender. Haal van de paprika’s de steeltjes af en doe ze in de blender. De knoflook tenen druk je uit de knoflook. Verse kruiden als oregano, platte peterselie en knoflook er ook aan toegevoegd. En een 1/3 rode peper fijn gesneden bij of een paar druppels rode peper saus. En standaard kurkuma met zwarte peper. Pureer deze mix tot een mooie gladde massa.
  • Voor een saus leng je de pesto aan met olijfolie, wat witte of rode wijn, fijngesneden ui, kruiden en lactose vrije creme fraiche en je hebt een heerlijke kip/kalkoen of vlees saus.
  • Voor een soep heb je naast deze paprika’s nodig: bouillonblokjes en andere groenten (prei, ui, meiraapjes, wortel, bleekselderij, zoete aardappel). Nb linzen kun je ook gebruiken.

 

TIPS

Een soep met puntpaprika’s Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus Een saus Een snelle basis saus voor in de römertopf

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Soep van 1 kilo paprika’s en een ingedikte saus
volgende recept
IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes

Heb je deze al gezien?

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Gele paprika mix als basis voor veel!

Een plak bloemkool met schapenkaas

Pesto van paranoten door gepofte boekweit

Dit broodje maak je met boekweit, haver en...

Feesthapjes uit een siliconenvorm

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

  • Warme zomer lunch-ideeën

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.