Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestFruit

IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes

IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes. Dit bijzonder dessert heeft wel wat werk nodig heeft en je resultaat is verrassend. Als je zoals ik vergeet het ijs er op tijd uit de vriezer te halen en je laat het ‘ontdooien’ in de magnetron dan is het resultaat ‘zacht en uitgezakt’! ;-(( 

IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes

Print
Personen: 4

NODIG

  • 300 g Griekse yoghurt
  • 40 g pistache nootjes
  • 1 rode biet
  • 600 ml rode bieten sap
  • 2 eetlepels honing
  • 4 blaadjes gelatine
  • 1/2 granny smith
  • 1 kleine granaatappel
  • 100 g geroosterde amandel
  • peper

DOEN

  • Breng de Griekse yoghurt op smaak met honing en peper. Proef of het zoet, peperig en lekker is en schep de yoghurt over in een siliconen vorm, zet weg in de vriezer. (Haal het yoghurtijs uit de vriezer 1 uur voor gebruik en bewaar in de koelkast)
  • Kook de bietensap, terwijl je de gelatine weekt in water. Knijp de velletjes uit en voeg toe aan het sap en roer goed door zodat het oplost. Giet het warme sap over in een bakje en zet afgekoeld weg in de koelkast. Het sap wordt een gelei, roer het door voor gebruik.
  • De rode biet schil je. Snij er dunne plakjes van of gebruik een mandoline. Bewaar de plakjes in wat water met sap, ook in de koelkast. Snij de granaatappel door midden en verwijder de pitjes met een theelepel. Vang het vocht op samen met de pitjes, bewaar deze. De appel snij je in plakjes net voor gebruik.
  • Pureer de pistache nootjes met de stevia kristal suiker en voeg er langzaam water bij zodat je een mooie crème krijgt, bewaar ook deze in de koelkast.
  • Opmaak? Zet alles in volgorde klaar. Te beginnen met een dessert bordje met daarop een een grote eetlepel (doorgeroerde) bietensap, dan een eetlepel yoghurt, 2 bietenschijfjes er naast, gesprenkeld er over de pistache crème, de geroosterde amandel, granaatappelpitjes en wat sap en dan het yoghurt ijs uit de siliconen vorm.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een soep of saus of een pesto van 1 kilo paprika’s
volgende recept
Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Heb je deze al gezien?

Kippenlevers paté als voorafje

Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Marinade om een kip te stoven in 24...

Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Een zomerse avond met een mezze van vis

  • Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

  • Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en bloemkool

  • 7 Uiensoep met gekiemde bonen en uitgebakken spekjes

Favorieten

  • Aspergers risotto met kruiden en zalm

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven