Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijMeelPasen?Vlees

Empanada van spelt is gevuld deegwaar

Empanada van spelt is gevuld deegwaar met lamsvlees en okra. Eerst maak je de vulling, die moet afgekoeld zijn en dan het deeg. Eet de empanada samen met auberginepuree, gepofte tomaat, guacamole en 2 köfte (via Thuisafgehaald.nl) met een tomatensaus.

Empanada van spelt is gevuld deegwaar

Print
Personen: 4 grote of 8 kleine empanades Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • EMPANADA
  • 250 gram speltmeel
  • 125 gram boter
  • 1 eidooier
  • wat water en zout
  • VULLING empanada
  • 250 gram lamsvlees
  • 300 gram totaal aan okra, sperzibonen, ui, platte peterselie.
  • teen knoflook
  • wat spaanse peper

DOEN

  • Zeef het meel in een grote kom, zorg dat de boter zacht is zodat je het makkelijk kunt verkruimelen. Doe er de eidooier bij, wat water en zout en kneed tot een stevige bal. Mocht je het deeg te vochtig vinden, voeg er dan extra meel aan toe. Laat zo’n 30 minuten rusten in de koelkast, voordat je verder gaat.
  • Zorg dat je vulling klaar is en (eventueel) afgekoeld. De vulling hier bestaat uit lamsvlees met okra en kruiden, gestoofd in de pan en fijn gepureerd. Geheel makkelijk je bakt eerst het vlees, dan doe je er de groenten in stukjes erbij met de kruiden en laat het geheel stoven totdat het zacht is.
  • Rol de deeg dun uit en gebruik de pasteivorm om een cirkel uit te steken. Heb je deze niet gebruik dan een glas of kom afhankelijk van je gewenste grootte van de empanada. Vul het deeglapje en klap de pasteivorm dubbel en druk aan. Heb je geen pasteivorm gebruik dan een glas voor 8 kleine of een grotere glazen kom voor 4,  om uit te steken uit het deeg. Vul het lapje en vouw het dubbel, gebruik een vork om de randen aan te drukken.
  • Bestrijk de empanadas met eigeel zodat ze mooi bruin worden in de oven.
  • Zet de heteluchtoven op 180 graden en zet ze voor 20 minuten midden in. Dien ze direct op of laat ze afkoelen want koud zijn ze ook lekker.

TIPS

Empanada is een prima restjes verwerker. Maak een mooi mix van groenten met noten ipv een stuk worst.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Volkoren pizza met groenten en kruiden
volgende recept
Gebakken kippenlevertjes met mungbonen

Heb je deze al gezien?

Pompoenpitten pasta als basis van deze pesto

Caldo verde met mosselen en een glas wijn

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Kip gehakt gekruid met mosterd en mosterdblad

Krabpoten met zoete aardappelpuree

Rollade van een kipfilet vul jezelf

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen