Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestSnel op tafel

Feest toetje met chocolade mousse

Feest toetje met chocolade mousse. Peer en een koekje met een bonbon maken het af. De chocolade mousse is snel gemaakt en kun je van te voren maken. Het koekje en bonbon is ingekocht bij Fattoria La Vialla, een geweldig adres voor kookliefhebbers!

Feest toetje met chocolade mousse

Print
Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 4 eieren
  • 1 plak van 100 gram donkere chocolade (van de Aldi 72% )
  • kokossuiker

DOEN

  • Een mousse maken is niet ingewikkeld. Start met het au bien marie smelten van de chocolade. Hiervoor heb je een steelpannetje nodig en een schaal die in de steelpan past. Breek de chocolade in het schaaltje. Kook voldoende water voor het steelpannetje zodat het bakje goed in het hete water komt en er geen water bij de chocolade komt. Roer zo af en toe door de chocolade heen totdat het geheel gesmolten is.
  • Terwijl de chocolade smelt, breek je de eieren. Het eigeel van je op in een schaal. En alleen het eiwit van je op in een stalen schaal die je goed schoon gemaakt hebt. Het eiwit klopt je stijf met een mixer. Het eigeel meng je met 2 eetlepels kokossuiker, roer de suiker goed door het eigeel heen. Dit zijn voorbereidingen.
  • Nu maak je de mousse. In de schaal van het eigeel giet je of schep je, in delen, de gesmolten chocolade er bij. Roer steeds goed door, het mengsel wordt wat stijver, dat geeft niet. Als alle chocolade er door is gemengd, begin je met het stijf geklopte eiwit.
  • Schep in delen het eiwit erbij. Iedere keer roer je rustig het eiwit door het eigeel/chocolade mengsel met een houten pollepel. Van erg stevig en dik wordt het door het eiwit langzaam aan luchtiger. Alle eiwit is er door verwerkt? Zet de schaal afgedekt weg in de koelkast. Zo kan de mousse opstijven.
  • Schil een peer op in fijne schijven, voldoende voor het aantal personen. Zet het in een afgesloten bakje weg tot gebruik. Schenk er een beetje witte wijn over, ter voorkoming van verkleuren.
  • Opmaak op een dessert bordje? Leg er 3/4 plakjes peer op het bordje, dan een flinke schep van de chocolade mousse, een koekje en een bonbon erboven op. Een beetje van jezelf en van La Vialla.
  • Nb. Je kunt natuurlijk elk koekje gebruiken bv een kletskop. en elke bonbon die je kunt bedenken!

 

 

 

 

 

TIPS

Niet alleen voor mooie olijfolie, pesto en sauzen. Ze maken veel en speciaal voor de Kerst. Zie hun website. Bestellen is makkelijk, leveringen zijn snel! https://www.lavialla.it

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Paarse boerenkool als chips en als stamppot
volgende recept
Kerst en een kleurijke groenten ovenschotel

Heb je deze al gezien?

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Gestoofde zwarte linzen met feta

Kalkoenfilet in een mosterd creme saus

Een frittata is een goed gevulde omelet

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen