Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergie?
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGroentenKruidenmix maak je zelfSnel op tafelVis

Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en zalm

Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en zalm. Deze warme linzen salade staat zo op tafel. Terwijl de linzen koken, snij je de groeten. De steeltjes doe je als eerste bij de warme linzen. De blaadjes gebruik je als salade. Stapel hierop de warme linzen met de zalm en bovenop de broccoli. En vergeet de saus niet!

Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en zalm

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 120 gram zwarte linzen
  • bosje mizuna
  • 50 gran NZ (nieuw-zeelandse) spinazie
  • 2 stronkjes broccoli
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • grote eetlepel kruidenmix
  • 2 grote theelepels creme fraiche (van de geit ivm lactose allergie)
  • 1 doosje diepvries wilde zalm
  • paarse cress

DOEN

  • Start met water te koken voor de linzen. Neem een pannetje strooi er wat zeezout in, het kokende water en de linzen. Kook ze beetgaar in ca 20 minuten. Nb Terwijl de linzen koken leg je er 2 stronkjes broccoli er boven op om mee te blancheren voor ca 3 minuutjes. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen, ze garen nog na.
  • Was de mizuna en snij van de stengels de worteltjes eraf. Snij de stengel op in kleine stukjes. Het blad gedeelte in grote stukken. Van de spinazie haal je de bladeren van de stengel. Snij ook deze stengel op in kleine stukjes. De bladeren gebruik je als salade.
  • Proef of de linzen beetgaar zijn? Zo ja giet het water af, schenk er wat olijfolie bij en schep er doorheen de fijn gesneden stukjes van de spinazie en mizuna. Deksel op de pan en de steeltjes worden zachtjes gegaard.
  • Bak nu de zalm in een heet mengsel van (geiten) boter en raapzaad olie. Keer de zalm om en om en kruid het met een kruidenzout. Vergeet niet de olijven kort mee te bakken.
    Mix een zelfgemaakte kruidenmix met 2 grote theelepels creme fraiche.
  • Neem een groot bord en maak een salade mux van de bladeren van de spinazie en de mizuna. Verdeel de warme linzensalade erover. Hierop de gebakken zalm en een stronkje broccoli. Verdeel de olijven.  En als laatste verdeel met een theelepel de mix van crème fraiche met de kruidenmix rond om de salade, ongeveer 5/6 grote ‘druppels’ aan de buiten zijde van de salade. De paarse cress fijn knippen en strooien over de broccoli.

 

TIPS

Een kruidenmix? Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Stevig brood zonder gluten of lactose
volgende recept
Koken op gas kan goedkoper!

Heb je deze al gezien?

Heek gegaard met groenten in de oven

Deze paarse radijs is geroosterd

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Groenten hartige taart

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Een haan van Nicole en Lionel

  • Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

  • Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen