Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en zalm. Deze warme linzen salade staat zo op tafel. Terwijl de linzen koken, snij je de groeten. De steeltjes doe je als eerste bij de warme linzen. De blaadjes gebruik je als salade. Stapel hierop de warme linzen met de zalm en bovenop de broccoli. En vergeet de saus niet!
Warme linzensalade met NZ spinazie en mizuna en zalm
PrintNODIG
- 120 gram zwarte linzen
- bosje mizuna
- 50 gran NZ (nieuw-zeelandse) spinazie
- 2 stronkjes broccoli
- 8 zwarte olijven zonder pit
- grote eetlepel kruidenmix
- 2 grote theelepels creme fraiche (van de geit ivm lactose allergie)
- 1 doosje diepvries wilde zalm
- paarse cress
DOEN
- Start met water te koken voor de linzen. Neem een pannetje strooi er wat zeezout in, het kokende water en de linzen. Kook ze beetgaar in ca 20 minuten. Nb Terwijl de linzen koken leg je er 2 stronkjes broccoli er boven op om mee te blancheren voor ca 3 minuutjes. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen, ze garen nog na.
- Was de mizuna en snij van de stengels de worteltjes eraf. Snij de stengel op in kleine stukjes. Het blad gedeelte in grote stukken. Van de spinazie haal je de bladeren van de stengel. Snij ook deze stengel op in kleine stukjes. De bladeren gebruik je als salade.
- Proef of de linzen beetgaar zijn? Zo ja giet het water af, schenk er wat olijfolie bij en schep er doorheen de fijn gesneden stukjes van de spinazie en mizuna. Deksel op de pan en de steeltjes worden zachtjes gegaard.
- Bak nu de zalm in een heet mengsel van (geiten) boter en raapzaad olie. Keer de zalm om en om en kruid het met een kruidenzout. Vergeet niet de olijven kort mee te bakken.
Mix een zelfgemaakte kruidenmix met 2 grote theelepels creme fraiche. - Neem een groot bord en maak een salade mux van de bladeren van de spinazie en de mizuna. Verdeel de warme linzensalade erover. Hierop de gebakken zalm en een stronkje broccoli. Verdeel de olijven. En als laatste verdeel met een theelepel de mix van crème fraiche met de kruidenmix rond om de salade, ongeveer 5/6 grote ‘druppels’ aan de buiten zijde van de salade. De paarse cress fijn knippen en strooien over de broccoli.
TIPS
Een kruidenmix? Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere pesto