Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijVlees

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Gehakt taart met pastinaak, courgette en zoete aardappel. Deze kleurrijke schotel kun je van te voren maken. In een voorverwamde oven duurt het ca 30 minuten dat alle groenten gaar gebakken zijn. Gebruik diverse gekleurde groenten en een eigen pesto Met een groene basis van rucola, veldsla of waterkers en je bord is een feest in kleur en smaak. Het gehakt bak je van te voren even aan met wat kruiden en specerijen.

Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 50 minuten

NODIG

  • 1 zoete aardappel (de oranje variant)
  • 1 gele courgette
  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 200 gr gehakt (kippen-)
  • potje uienpuree van La Vialla
  • een zelf gemaakt pesto
  • wat sesam en nigella zaad
  • wat groen als rucola, veldsla of waterkers

DOEN

    • Start met het schillen van dezoete aardappel, pastinaak en ui.
    • Snij alle groenten in vergelijkbare plakjes.
    • Bak je gehakt in een beetje olijfolie, tijm, kurkuma, knoflook en spaanse peper.
    • Neem een ovenschaal en smeer deze in met olijfolie.
    • Start nu met stapelen: als eerste de zoete aardappel, hierover verdeel je wat uienpuree, dan verdeel je het gehakt erover, nu verdeel je de pastinaak, dan verdeel je her en der wat van je eigen pesto, nu verdeel je de courgette en ui erover. Strooi wat sesam en nigella zaad erover. De gehakttaart is klaar.
    • Voor het verwarmen zet de oven op 180 graden hetelucht. Is deze voor gewarmd zet dan de schaal midden in de oven voor ca. 30 min. Na deze tijd prik je, met een naald even door alle lagen om te voelen of de groenten gaar zijn. Niet? Laat de schaal dan nog even in de oven staan.

TIPS

Een peterselie pesto maken? zie peterselie pesto De uienpuree komt van La Vialla La Vialla

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie
volgende recept
Pompoenpitten pasta als basis van deze pesto

Heb je deze al gezien?

Rundergehakt verstopt in bladerdeeg

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Pompoenpitten pasta als basis van deze pesto

Zwarte linzen met smaak gestoofd

De lekkerste kruidige mayo maak je zo

Doperwten sla soep is zo klaar

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen