Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGlutenvrijHistamine vrijSnel op tafelVegetarisch

Gestoofde zwarte linzen met feta

Gestoofde zwarte linzen met feta. Beluga linzen, een rode ui, een wortel, knoflook, rode peper, gember én balsamico azijn maken deze stoofschotel. De feta komt er op het allerlaatst bij.

Gestoofde zwarte linzen met feta

Print
Personen: 2 als hoofdgerecht Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 100 gram beluga zwarte linzen
  • 1 grote rode ui
  • 1 regenboogpeen
  • 1 teen knoflook
  • stuk gember
  • rode peper
  • 2 eetlepels rode balsamico azijn (Fattoria La Vialla)
  • eetlepel tijm
  • 100 gram feta

DOEN

  • Start met het weken van de linzen. Doe de linzen in een kom en zet ze onder water. Zet weg voor een paar uur.
  • Pak een stoofpan, één met een dikke bodem. Verwarm de pan op een laag vuur, doe er minstens 2 eetlepels olijfolie in. Zorg dat de ui, knoflook, gember geschild en fijn gesneden zijn. De peper ook. Voeg toe aan de verwarmde olijfolie en bak alles te samen, zachtjes voor 5 minuten met de deksel op de pan.
  • Giet het water van de bonen weg en voeg ze toe in de stoofpan. Roer goed door elkaar heen. Nb. Het vuur staat nog steeds laag. Schenk er 2 eetlepels rode balsamico azijn bij. Roer goed door elkaar heen. Doe er de tijm bij, roer opnieuw. Doe de deksel op de pan en laat zo 20 minuten stoven. Snij nu de feta op in kleine blokjes en voeg toe aan de warme linzen stoof.
  • Maak er een omelet bij, deze is gemaakt met ui, sprouts, ansjovis, olijven. Ideeën?
    Zie hier onder.

TIPS

Omelet? Deze omelet verwerkt je groenten restjes

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Met verse walnoten een kruidenmix
volgende recept
Gevulde paprika met zoete aardappel en pastinaak

Heb je deze al gezien?

Zoete aardappel puree met garnaaltjes

Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Deze omelet verwerkt je groenten restjes

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Zevenblad pesto door gestoomde broccoli

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.