Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijWerken met een siliconen vormWild

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex. Rechtstreex.nl = inkopen dichtbij! Een gehaktbal te saai? Een gehaktbrood varieer je in smaak als vorm. En makkelijk te maken.

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 300 gram mager wildgehakt van Rechtstreex. Nb ieder gehakt kun je gebruiken.
  • 1 kleine rode ui
  • handje Kalamata olijven zonder pit
  • handje kappertjes
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 gele peper
  • theelepel gedroogde tijm en oregano
  • theelepel kurkuma met zwarte peper
  • 500 gram gestoomde groenten, een mix van paprika, courgette, groene kool, sperzieboontjes

DOEN

  • Begin met het maken van de mix voor het gehakt brood. Neem een glazen schaal. Snij de olijven klein, was de kappertjes af, snij de knoflook en peper klein, doe dit alles in de schaal. Strooi er de tijm en oregano over. En kurkuma met zwarte peper. En als je in huis hebt 3 of 4 ansjovis voor het zout. Anders strooi er wat kruidenzout bij. Hussel door elkaar heen.
  • Doe nu het gehakt er bij en kneed het goed door de mix heen. Neem een siliconen vorm (cakevorm) smeer deze in met olijfolie en duw het gehakt in de vorm. Afhankelijk van hoe dik je dit brood wilt hebben gebruik je de vorm helemaal of deels. Strooi over de bovenkant sesamzaadjes en maanzaad, nigella seeds kunnen ook.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. En op temperatuur, zet je het gehakt in de oven voor 25 minuten.
  • Terwijl de oven voorverwarmd, snij je de groenten in vergelijkbare groottes. Stomen doe je in een pasta pan of stoompan. Maakt niet uit. In 18 minuten zijn de groenten gaar. Breng op smaak met een dressing van een kruidenmix aangelengd met olijfolie. (2 eetlepels en 3 eetlepels olijfolie)

TIPS

Idee voor gestoomde groenten, een kruidenmix/pesto! Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Glutenvrij en hartig én zo gemaakt
volgende recept
Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Heb je deze al gezien?

Zure rabarber wordt zoet door de honing

Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Groene omelet met groenten

700 gram groenten en restjes geitenkaas

Voorjaars hutspot met zoete aardappel en peen

Met verse walnoten een kruidenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven