Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex. Rechtstreex.nl = inkopen dichtbij! Een gehaktbal te saai? Een gehaktbrood varieer je in smaak als vorm. En makkelijk te maken.
Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex
PrintNODIG
- 300 gram mager wildgehakt van Rechtstreex. Nb ieder gehakt kun je gebruiken.
- 1 kleine rode ui
- handje Kalamata olijven zonder pit
- handje kappertjes
- 1 teen knoflook
- 1/2 gele peper
- theelepel gedroogde tijm en oregano
- theelepel kurkuma met zwarte peper
- 500 gram gestoomde groenten, een mix van paprika, courgette, groene kool, sperzieboontjes
DOEN
- Begin met het maken van de mix voor het gehakt brood. Neem een glazen schaal. Snij de olijven klein, was de kappertjes af, snij de knoflook en peper klein, doe dit alles in de schaal. Strooi er de tijm en oregano over. En kurkuma met zwarte peper. En als je in huis hebt 3 of 4 ansjovis voor het zout. Anders strooi er wat kruidenzout bij. Hussel door elkaar heen.
- Doe nu het gehakt er bij en kneed het goed door de mix heen. Neem een siliconen vorm (cakevorm) smeer deze in met olijfolie en duw het gehakt in de vorm. Afhankelijk van hoe dik je dit brood wilt hebben gebruik je de vorm helemaal of deels. Strooi over de bovenkant sesamzaadjes en maanzaad, nigella seeds kunnen ook.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. En op temperatuur, zet je het gehakt in de oven voor 25 minuten.
- Terwijl de oven voorverwarmd, snij je de groenten in vergelijkbare groottes. Stomen doe je in een pasta pan of stoompan. Maakt niet uit. In 18 minuten zijn de groenten gaar. Breng op smaak met een dressing van een kruidenmix aangelengd met olijfolie. (2 eetlepels en 3 eetlepels olijfolie)
TIPS
Idee voor gestoomde groenten, een kruidenmix/pesto! Een kruidenmix als dressing voor rauwe/gestoomde groenten