Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestFruitGlutenvrijHistamine vrijNoten en zadenWerken met een siliconen vorm

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake. Een eenvoudig recept aan mij doorgestuurd alleen met amandel meel, wat histamine is. Een test gedaan met 2 mandarijnen, tijgermeel, 2 eenden eieren, 30 gram geraspte kokos en kokos bloesem suiker. Wel een cake die tijd nodig heeft, want je kookt de mandarijnen en erna de cake voor een uur in de oven op 170 graden.

Gluten en histamine vrije mandarijnen cake

Print
Personen: 8 stukjes Bereiding: 2 uur

NODIG

  • 2 mandarijnen
  • 30 gram geraspte kokos
  • 80 gram tijgermeel
  • 70 gram kokos suiker
  • 2 grote eieren

DOEN

  • Start met het koken van de mandarijnen, dit doe je voor een uur. Laat de 2 mandarijnen afkoelen. Pel de mandarijnen om de pitten eruit te halen. Pureer de mandarijnen met schil en al.
  • Doe in een kom 2 grote eieren en kluts ze goed door elkaar heen. Voeg erbij de kokos, tijgermeel en gepureerde mandarijnen. Schep de mix goed door elkaar heen. Schep over in een kleine, ingevet met boter, cakevorm.
  • Ondertussen verwarm je de oven voor op 170 graden. Zet de cakevorm midden in een hete luchtoven. Controleer na 40 minuten hoe de cake gaat. Prik erin om te zien of de cake droog is. Zet dan de oven iets lager zodat de bovenkant niet te bruin wordt. Na 20 minuten haal je de cake er uit, laat de cake helemaal afkoelen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Konijnen boutjes met rijst en groenten in de wok
volgende recept
Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte eend

Heb je deze al gezien?

Zoete aardappel met oa rode en groene kool

Boekweitwrap gevuld en een groene soep, lunchgerechten

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Deze spareribs marineer en gaar je op 125...

Bonen met een creme van tonijn

Pesto, dé smaakmaker voor gehakt

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen