Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijRoosteren in de oven

Goede frites van bataat en een meiknol

Goede frites van bataat en een meiknol met een zelf gemaakt kruiden mayonaise erbij. Bataat, een zoete aardappel is een goede vervanger als je geen aardappels meer eet. Als frites en als puree zijn ze makkelijk mee te werken. Nog los van de geweldige kleur die je op je bord krijgt.

Goede frites van bataat en een meiknol

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 1 meiknol
  • 1/2 oranje bataat
  • 1 grote paarse bataat van EcoVille, de groentenman op de biologische markt
  • 8 Kalamata olijven
  • olijfolie
  • oregano en knoflook
  • gedroogde rode paprika
  • kurkuma en zwarte peper

DOEN

  • Schil je bataten en snij ze in grote frites. De meiknol snij je met schil in grove frites. Besprenkel de frites  met een olijfolie en kruid ze verschillend: de gedroogde paprika bij de paarse bataat, oregano en verse knoflook bij de meiknol en kurkuma met zwarte peper over de oranje bataat heen.
  • De ze gezamelijk in een ovenschaal.
  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Zet de schaal samen met een schaal met venkel worstjes, even ingevet, in de oven voor 15 minuten.
  • De avondmaaltijd zelf is een combinatie van baby spinazie, de frites, gegroosterde venkel worstjes en een zelf gemaakt kruiden mayonaise. Snel en gezond, een kleurrijke maaltijd!

 

 

 

TIPS

Tip. Maak je eigen mayo zie oa Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel
volgende recept
Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik!

Heb je deze al gezien?

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

IJs van yoghurt met citroen

Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.