Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijRoosteren in de oven

Groene asperges geroosterd met zeewier crème

Groene asperges geroosterd met zeewier crème en peterselie. Een bord is zo klaar, je legt de zeekraal rauw op het bord en je strooit er gedroogd zeewier over. De zalm leg je bovenop de zeekraal. En ernaast je geroosterde asperges. Hoe eenvoudig! En hoe gezond lekker.

Groene asperges geroosterd met zeewier creme en peterselie

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 500 gram groene asperges
  • 1 bakje zeewier crème, EkoPlaza
  • platte peterselie
  • 2 zalm moten met huid
  • bakje zeekraal
  • gedroogd zeewier

DOEN

  • Snij van de asperges ongeveer 2 cm af. Het eind is te stevig en niet lekker om te eten.
  • Pak een schaal en smeer deze in met olijfolie. Leg de asperges erin. Besmeer de asperges met de zeewier crème en verdeel de in stukjes gesneden peterselie erover. Besprenkel deze bovenlaag met olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal midden in de oven, op een rooster voor 20 minuten. Klaar zijn je asperges.
  • Terwijl de asperges in de oven staan, bak je de zalm rondom gaar. Wil je een krokante huid? Bak de zalm op de huid aan het eind op een hoge temperatuur.
  • Een bord is zo klaar, je legt de zeekraal rauw op het bord en strooi er gedroogd zeewier over. De zalm leg je bovenop de zeekraal. En ernaast je geroosterde asperges. Hoe eenvoudig! En hoe gezond lekker.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Chips van boekweit met kerrie als maaltijd versierder
volgende recept
Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem

Heb je deze al gezien?

Je groenten en gehakt tegelijk in de oven...

Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad

Groene soep met andijvie, radijs blad, spruiten en...

Groene omelet met groenten

Bladerdeeg gevuld met gestoomde spinazie en roquefort

Mizuna, een japanse raapsteel, is ook een lekkere...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen