Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijStomen in een (pasta) pan

Groene pompoen verwerk je na het stomen in een pasta pan

Groene pompoen verwerk je na het stomen in een pasta pan. Deze vullende winterse soep maak je door de pompoen in stukken te snijden en ze te stomen in een pasta pan. De schil haal je er zo makkelijk af. Tip Zet het gas eerder uit dan je gewoon bent en de pompoen gaard door!

Groene pompoen verwerk je na het stomen in een pasta pan

Print
Personen: 10 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 1 groene pompoen
  • 150 gram linzen
  • 3 plakken rode kool van ca 1 cm dik
  • 2 prei
  • 3 sjalotten
  • 1 rode hete peper
  • 3 tenen knoflook
  • 3 blokjes bouillon
  • 1 1/2 liter heet water waaronder het water waar je mee stoomt

DOEN

  • Als je geen stoommachine hebt, gebruik je een pasta pan. In de pan giet je 2 cm kokend water uit een elektrische waterketel in. De inzet met de in stukken gesneden pompoen zet je erop. Dan de deksel erop en je stoomt de pompoen in ca 10/15 minuten zacht zodat je de schil er zo af snijdt. Haal de inzet eruit en stort de pompoen op een bord zodat ze afkoelen. Afgekoeld? Snij dan de schil eraf. Giet het stoomwater uit de pan in een kan en los er de bouillonblokjes in op. Nb. Je kunt de schil ook er op laten, deze pureert mee.
  • De andere groenten snij je in stukken, dat mag grof want aan het eind pureer je de soep.
  • Schenk 2 eetlepels olijfolie in de pan, die je net gebruikt hebt om te stomen. Verwarm de olie zachtjes en doe er de hete peper, knoflook, kurkuma en zwarte peper bij. Roer dit om en laat even zachtjes bakken. Doe er de sjalotjes bij en schep ze goed door, ze kleuren geel. Dan de prei, rode kool en gewassen linzen. Schep alles goed door elkaar heen en laat nog steeds zachtjes bakken. Doe er dan in stukken gesneden pompoen zonder de schil erbij.
  • Giet dan de kom met opgeloste bouillonblokjes erbij, de 1 1/2 liter kokend water, kruiden en zeezout. Zorg dat de groenten onder water staan. Roer goed door elkaar. Zet het vuur eronder op hoog, net zo lang totdat de soep borrelt en zet het vuur dan lager voor 20 minuten, het mag zachtjes borrelen.
  • Na zo’n 20 minuten zet je het vuur uit en pureer je de soep. Grof of zo fijn mogelijk.
  • Eet het als een maaltijd soep op een koude dag. Met 2 kommen heb je een goed gevulde maag!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij
volgende recept
Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Heb je deze al gezien?

Lamsribbetjes gemarineerd – histaminevrij

Zelf gemaakt kuiden mayonaise, de mix bedoel ik!

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Bouillabaisse op z’n Hollands

Mosselen in een kruiden room saus

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen