Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenGroentenHistamine vrijHummus en pureeKruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!SmaakmakersVegetarisch

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood? Linzen met een zoete aardappel, pastinaak en prei kort geblancheerd. Gepureerd met gele verse paprika en uit een pot. Kurkuma, knoflook, zwarte peper en olijfolie erbij. Gebruik deze mix ter vervanging van je margarine of boter, leng het aan met azijn en olijfolie voor over je salade of door je pasta.

Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Print
Personen: 10x of meet Bereiding: 25 minuten

NODIG

  • 100 gram gele linzen
  • 1 pot geroosterde gele paprika
  • 1 verse gele paprika
  • 1/2 zoete aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • 2 stengels bosui
  • stukje pastinaak
  • kurkuma met zwarte peper
  • olijfolie
  • handje sesamzaad
  • mosterdzaad

DOEN

  • Start met het blancheren van de linzen met de prei, zoete aardappel en pastinaak. Snij de groenten in reep of blokjes. Doe ze samen met de linzen in 1 pan en giet er kokend water over. Laar 3 minuten koken en zet het vuur dan uit. Het gaart door.
  • Open de pot, giet de paprika in een vergiet en spol ze af met water.
    Snij de verse paprika in stukken. Doe dit ook met de knoflook en stengels van de bosui.
  • Pak een blender of Nutribullit en doe afwisselend de ingrediënten erin en pureer tot een gladde massa. Je doet het in 2 delen ivm de hoeveelheid. Verdeel de groenten/kruidenmix over 3 potten. Verdeel het sesamzaad en wat mosterdzaad over de 3 potten, roer het door. En zet er 2 weg in de vriezer.
  • Gebruik deze stevige mix met olijfolie en azijn om je salade een smaak boost te geven of op je brood of ter voor bereiding van gevulde wraps, die de oven ingaan.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte eend
volgende recept
Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen lasagne schotel

Heb je deze al gezien?

Dille tapenade versiert de pastinaak en ansjovis bij...

Rode kool, bloemkool en gele paprika geroosterd

Tapenade van diepvries tuinbonen

Een borrelhap van cavolo nero met feta

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen