Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierEten met O-negatiefHistamine vrijKaasMeel

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok. De taartbodem is een mix van boekweit- en quinoa meel, een eetlepel pompoenpitten pasta, olijfolie en een ei. De vulling is vegetarisch (tuinerwtjes, ui, olijven en een paar blaadjes sla biet) en op smaakgemaakt met een zelf gemaakte peterselie pesto.

Hartige taart van boekweit, zachte geitenkaas en artisjok

Print
Personen: 4 Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 150 gr boekweitmeel
  • 50 gr quinoa meel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pompoenpitten pasta (EkoPlaza)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • theelepel baksoda
  • half glas water
  • Voor de vulling
  • 5 artisjok harten (uit blok)
  • 200 gr tuinerwtjes
  • 2 ui
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel peterselie pesto, zelf gemaakt!
  • 8 groene olijven
  • 1 ei
  • wat kruiden zout
  • wat (geroosterd) sesamzaad of nigella seeds
  • en wat blaadjes slabiet

DOEN

  • Maak eerst het deeg door alles bijelkaar in een kom te doen, behalve het water. Roer alles goed door en voeg in delen het water bij. Je kunt dit met een keukenmachine doen, met je handen kneed je de pompoenpitten pasta makkelijker door het deeg. Het deeg mag plakkerig zijn, als je er maar een stevige bol van kunt maken. Laat rusten voor ca 30 minuten.
  • Ondertussen maak je de vulling. Snij de ui fijn en voeg ze samen met de tuinboontjes in een schaal. Blanceer ze even kort (2 min. in kokend water) of in een laagje water voor 2.30 in de magnetron.
  • Giet het water af.
  • Rol het deeg uit op een rond stuk bakpapier, net zo groot als je ovenschaal. Schuif je taartbodem met bakpapier in de ovenschaal en vorm de bodem mee met de schaal. Prik met een vork in de bodem, zo wordt deze mooi knapperig.
  • Doe je groenten, olijven, ei, peterseliepesto, ui en zachte geitenkaas in een kom en meng ze goed.
  • Leg de groenten op het deeg en verdeel het over de bodem.
  • Strooi er zwart sesamzaad over de vulling en verdeel de 5 artisjok harten
  • Zet de taart voor 20 minuten in de hetelucht oven, in het midden, op 180 graden,

TIPS

Zie Pompoenpitten pasta

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bouillabaisse op z’n Hollands
volgende recept
Zure rabarber wordt zoet door de honing

Heb je deze al gezien?

Eten met 0-negatief

Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Groene groenten met kruiden, zo nodig nu

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Met een blikje artisjokken maak je een veelzijdige...

Vele uien en prei met kruiden maken deze...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen