Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfRömertopfVis

Heek gegaard met groenten in de oven

Heek gegaard met groenten in de oven. Deze stukken heek zijn met zoete aardappel, bleekselderij, prei en een groentenbouillon aangevuld met Provençaalse kruiden en een eetlepel kruidenmix, 40 minuten gegaard in de oven. Hiervoor is een römertopf gebruikt. Een gietijzeren pan kan ook, de voorbereidingen zijn iets anders dan.

Heek gegaard met groenten in de oven

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 50 Minutes

NODIG

  • 4 stukjes Heek
  • 1/2 zoete aardappel
  • 3 bleekselderij stengels
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • het blad van de bleekselderij
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel van een zelfgemaakte kruidenmix
  • 10 stengels verse peterselie

DOEN

  • Start met het schoonmaken en snijden van de groenten. Boen de zoete aardappel goed schoon en snij deze in dunnen plakken. De bleekselderij was je schoon, de stengel snij je op in kleine stukjes, het blad snij je wat grover. De prei snij je in fijne ringen. De peterselie snij je fijn.
  • Zet de römertopf voor 10 minuten in koud water.  Hierna is deze klaar voor gebruik! De schaal beleg je met plakken zoete aardappel, afhankelijk van de grootte, voor 2 personen, een kleine waar 8 plakken in passen. Kruid de zoete aardappel met een kruidenzout en peper. Leg hierop de heek plakken, kruid ze ook en leg er stukjes (geiten) boter op. Verdeel opnieuw 8 plakken zoete aardappel erover. Verdeel nu de bleekselderij, prei, knoflook en peterselie over de aardappelen heen.
    Kook een 200 ml water en los het bouillonblokje hier in op, strooi de gedroogde Provençaalse kruiden er over en een eetlepel kruidenmix en roer dit goed door elkaar heen. Met een opscheplepel schep je deze mix over de groenten heen. Deksel erop en de schaal gaat in een koude oven, die je dan op 200 graden zet voor 40 minuten.
    Je hebt er verder geen omkijken naar!
  • Werk je met een gietijzeren pan of een ovenschaal? Breng eerst een laagje olijfolie aan in de pan of schaal, leg hier de zoete aardappel in, volg de volgorde zoals hierboven beschreven. En verwarm de oven voor op 180 graden. Is de oven op temperatuur zet de pan met deksel of schaal met aluminiumfolie er over,  in de oven voor 30 minuten.

 

 

TIPS

Een kruidenmix of een pesto? Zie hier een idee, er staan meerdere mixen de deze site! Kruidenmix is een ideale smaakmaker

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Teff, Eenkoren, Kamut en Emmer volkorenmeel pizza bodem
volgende recept
Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Heb je deze al gezien?

Soep met een venkelworstje en een kruidenmix

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Boekweit wrap met tapenade, rauwe ham en spinazie

Pesto van paranoten door gepofte boekweit

Zeekraal in je pesto en op een pizza

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen