Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestGlutenvrijMeel

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Kikkererwten meel als basis voor een hapje. Zo gemaakt deze borrelhap. Maak een stevig beslag, vet een koekenpan in met wat olijfolie, doe er 5 scheppen beslag in de pan met een eetlepel en bak aan beide zijden: paté met een stukje augurk erop en klaar is het!

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Print
Personen: 20 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram kikkererwten meel
  • 1 klein ei
  • wat water
  • gedroogde tijm
  • theelepel kurkuma
  • peper

DOEN

  • Gebruik een grote schaal, doe er het meel erin, strooi er de kurkuma bij, wat zwarte peper en een theelepel tijm.
    Breek het ei erbij en roer om. Het wordt een dikke massa. Doe er in delen water bij totdat het deeg dik én een vloeibaar beslag is. Laat even staan.
  • Neem een koekenpan, vet deze in met olijfolie en schep er 5x het beslag met een eetlepel in de koekenpan. Deze kleine pannenkoekjes bak je eerst aan 1 kant, kort aan de andere kant. Besmeer of beleg ze. Hier met een wildzwijn paté en een stukje augurk.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto
volgende recept
Met wortel rasp maakt je deze pesto!

Heb je deze al gezien?

Teff lunch pannenkoek met kruiden

Speltquiche met pompoen en geitenkaas

Een roommousse met broccoli en pecorino

Een kruidenmix voor je pizza bodem

Tonijn bonen burger bij een glaasje sekt

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.