Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKip en meer gevogelte

Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto

Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto. Een rollade heerlijk en gezond gevuld met groenten en een pesto. De coppa zorgt ervoor dat de kip niet uitdroogt tijdens het braden. De rollade kun je van te voren braden, koud eten of toch nog even verwarmd in de jus van ghee, olijfolie met paprika saus.

Kipfilet gevuld met coppa en boerenkool pesto

Print
Personen: 3 Bereiding: 60 minuten

NODIG

  • 400 gran kipfilet, 2 borststukken
  • 6 plakken coppa
  • boerenkool pesto
  • 6 takjes platte peterselie
  • 1 stengel palmkool, cavelo nero
  • bindtouw
  • grote eetlepel ghee
  • 2 grote eetlepels olijfolie
  • kruidenzout en peper
  • potje paprika saus (of gegrilde paprika uit een pot gepureerd)
  • wat water

DOEN

  • Snij de kippenborst in 2 stukken. Neem 2 vellen huishoudplastic en plaats in filet stuk er tussen. Sla met een deegrollen de kipfilet plat. Doe dit ook met de andere filet. Leg de 1e filet op een plat bord. Smeer de bovenkant in met een (boerenkool-) pesto, leg er 3 plakjes coppa op. Leg het 2e platgeslagen filet er bovenop. Smeer weer in met de pesto, 3 plakjes coppa. Verdeel de platte peterselie erover en de stengel palmkool in 2en erover.
    Rol de kipfilet vanaf één kant op en je hebt een rollade.
  • Opbinden met bindtouw? Begin aan 1 kant. Haal het bindtouw onder de kiprollade door en maak er een knoop in. Dan haal je het touw weer onder de rollade door en maak boven op een knoop, dit herhaal totdat je zo’n 5/6 knopen hebt gemaakt. Haal dan het bindtouw onder de lengte van de rollade en knoop vast met de 1e knoop. Herhaal eventueel nog een keer. De rollade is klaar om te braden. Wegzetten, goed ingepakt in huishoudfolie, in de koelkast, kan natuurlijk ook.
  • Voor het braden gebruik je een stoofpan. Verwarm er de eetlepels ghee met olijfolie tot het goed warm is. Leg de rollade erin en braad rondom aan. Kruid de rollade met een kruidenzout en peper. In 20 minuten krijgt de rollade een mooie kleur. Voeg er een glas paprika saus erbij, roer dit goed er door heen en rol de rollade rondom er door. Haal de rollade warm eruit onder een vel aluminiumfolie, zo blijft het warm. Voeg aan de jus een glas water toe en zet het vuur even hoog.
    Knip het bindtouw door en snij de rollade op in plakken.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kippenlevers paté als voorafje
volgende recept
Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Heb je deze al gezien?

Groenten stoom je in een pastapan

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Puree van lupinebonen met pompoenpitten pasta

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Geiten brie over zuurkool en noten door de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen