Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenHistamine vrij

Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne

Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne. Lasange vellen gemaakt van groene linzen is een geweldig product! Maak er een ruime saus bij zodat ieder gebruikt vel ermee besmeerd kan worden. Verder werkt het als ieder ander lasange recept.

Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne

Print
Personen: 3 als hoofdgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • 9 groene linzen lasagne vellen
  • SAUS
  • pot geroosterde gele paprika
  • 1 verse rode paprika
  • 1 zoet ui
  • 1 grote teen knoflook
  • KIPGEHAKT
  • 250 gram kipgehakt (oa EkoPlaza)
  • kurkuma
  • zwarte peper
  • kruiden zout
  • gedroogde of verse tijm
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 rode puntpaprika
  • sesamzaad
  • geraspte kaas

DOEN

  • Start met het maken van de saus. Gebruik een staafmixer, Nutribullit of blender. Van de gele paprika giet je het vocht uit het potje weg. Spoel eventueel de paprika schoon met water. Doe ze in een hoge kom. Schil een zoete ui en snij deze klein, doe er bij in de kom. De knoflook snij je in stukjes. Een 1/2 rode puntparika snij je ook in stukjes. Pureer tot een gladde massa. klaar.
  • Het gehakt bak je in de olijfolie, 10 minuten, met toevoeging van kurkuma, zwarte peper, kruidenzout en tijm.
  • Zet nu alles klaar.
  • Neen een grote ovenschaal waar 3 vellen naast elkaar kunnen liggen. Besmeer de bodem met de paprika saus. Leg de 1e vellen erop en besmeer ze op. Verdeel de in plakjes gesneden courgette over de vellen. Besmeer de courgette.
  • Neem nu de volgende vellen en besmeer ze afzonderlijk aan beide kanten en leg ze op de courgette. Verdeel nu de in ringen gesneden prei. Besmeer de vellen lasagne opnieuw aan beide kanten en leg ze op de prei.
  • Verdeel over de laatste vellen lasagne het kipgehakt. Strooi er sesamzaad overheen. En als laatste een ruime hoeveelheid geraspte (schapen of geiten) kaas.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de ovenschaal voor 25 minuten midden in de hetelucht oven.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mizuna, lamsoor, waterkers, raapsteel en mosterdblad
volgende recept
Home made pesto, een bonenschotel met boekweit

Heb je deze al gezien?

Gezond en lekker deze kruiden én groenten mix

Verse bonen midden in de zomer…..

Een groene kruiden saus om te dippen bij...

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Een andere gehaktbal maak je in een siliconen...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.