Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijKerstWild

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus. Makkelijk te maken, je laat ze langzaam garen in een pan met dikke bodem. Combineer de konijnenbout met gegrilde groenten uit de oven, het resultaat is een zalig geurende keuken. 

Konijnenbout gestoofd in een honing mosterdsaus

Print
Personen: 2 Bereiding: 80 minuten

NODIG

  • 2 konijnenbouten
  • 50gr boter
  • witte wijnazijn
  • (honing)mosterd
  • 250 ml kippenbouillon
  • 50 ml slagroom
  • eetlepel gedroogde oregano
  • 1 teen knoflook
  • 1 laurierblad

DOEN

  • Start met de boter te laten smelten in een stoofpan, bestrooi de bouten met kruidenzout en wat peper en bak ze bruin rondom in de pan. Eenmaal goed bruin gebakken haal de bouten uit de pan, leg ze op een bord en houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
  • Blus met 2 eetlepels witte wijn azijn de boter en het aanbaksel af en laat voor een deel inkoken. Voeg er vervolgens de slagroom, 2 eetlepels (honing)mosterd, de warme kippenbouillon, oregano, knoflook en laurier aan toe en roer het goed door. Leg er vervolgens de bouten in terug en het vocht op het bord doe je er ook bij.
  • Laat de bouten met de deksel op de pan, op een zacht vuurtje 1 uur stoven. Draai ze geregeld om en schep de saus over de bouten heen.
  • Haal de bouten opnieuw uit de pan en houdt ze warm onder het aluminium folie. Je kookt het vocht nu op een hoog vuur in zodat het dikker wordt. Is de saus dik genoeg? Leg er de bouten in terug tot gebruik.

 

TIPS

Dit recept kun je een dag eerder maken en zachtjes in de pan opwarmen. De konijnenbout is hier gecombineerd met speltpasta en pastinaak geroosterd in de oven. Zie recept Pastinaak geroosterd

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Pesto van gedroogde tomaat, paprika met veel kruiden
volgende recept
Pesto met artisjok en walnoten

Heb je deze al gezien?

Zwarte linzen met smaak gestoofd

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Hoe je verschillende groenten kruid en samen roosterd?

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Pesto met artisjok en walnoten

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen