Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestFruitNoten en zadenRoosteren in de oven

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel is een makkelijk te maken toetje want je werkt met kant en klaar producten als yoghurt en perzik. De krokante amandelen maak je van te voren klaar en zo krijg je makkelijk en feestelijke toetje. En maak er een pistache creme bij.

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Print
Personen: 4 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • DE KOUDE PERZIK
  • 4 perzikken
  • 200 gram yoghurt en/of geslagen slagroom
  • wat sap van een citroen
  • 2 eetlepels honing
  • DE KROKANTE AMANDEL
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram amandeelmeel
  • 2 eetlepels honing
  • bakpapier

DOEN

    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Meng in een schaal de geschaafde amandelen, amandelmeel. Leg het mengsel verdeeld op een bakblik met een vel bakpapier en maak er kleine stapeltjes van op het papier. Sprenkel de honing over de stapeltjes amandel heen.
    • Zet het bakblik, in het midden van de oven, voor 12 minuten en laat vervolgens afkoelen. Haal ze van het papier af en breek er stukjes van. Bewaar ze in bakje.
    • DE KOUDE PERZIK
    •  Schil 4 perzikken en pureer ze met wat sap van een citroen en 2 eetlepels honing. Roer er yoghurt en/of geslagen slagroom doorheen, ongeveer 2oo gram
    • Pak een siliconenvorm met 6 vormen en verdeel het perzik/yoghurt mengsel, leg er een stuk huishoudfolie overheen en druk dit aan. Zet nu weg in de vriezer.
    • Haal de kouede perzik ruim van te voren eruit, een uur zodat het kan ontdooien in de koelkast. Je haalt ze makkelijk uit de vorm.
    • De opmaak? Een dessert bordje en een Granny Smith appel, de geroosterde amandel en pistache creme. Snij de appel in plakjes op het bord, zet de koude perzik erop en verdeel de geroosterde amandel en pistache creme erover.

 

TIPS

Pistache creme? Dit maak je met 40 gram ongezouten pistache nootjes en een 1/2 theelepel stevia kristal suiker. Pureer dit samen en vervolgens voeg je een beetje water toe totdat je een mooie creme hebt.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
IJs met rode biet, granaatappel pitjes en nootjes
volgende recept
Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een zoute vis

Heb je deze al gezien?

200 gram groenten bij je avondeten

Appelmoes zelf gemaakt is zo veel gezonder

Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Ras El Hanout over de witlof, snijboon en...

Feest toetje met chocolade mousse

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen