Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijSnel op tafelVisWerken met een siliconen vorm

Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis

Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis. Dé ingrediënten voor een pizza anders gebruikt. Meng het boekweit meel met een ei en water en zorg dat je een compacte kleverige massa krijgt. 

Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 2 glazen water
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 ansjovis
  • 8 groene olijven zonder pit
  • tijm, rozemarijn, salie
  • knoflook en rode peper
  • 2 eetlepels van een groene pesto of kruidenmix

DOEN

  • Start met het maken van je deeg. Doe het boekweitmeel met een ei bij elkaar in een kom en voeg in delen de 2 glazen water toe totdat je een compacte kleverig deeg hebt.
  • Maak nu de mix: spoel de kappertjes schoon, de olijven in stukjes, de ansjovis in stukjes, de knoflook en rode peper. Snij de rozemarijn en salie fijn. Doe alles erbij in de kom. Een eetlepel voudovan en schep alles goed door het deeg heen. Meng als laatste 2 eetlepels pesto er door heen.
  • Neem een kleine tulband vorm en vet deze in met olijfolie. Strooi over de bodem en randen sesamzaadjes. Schep het deeg verdeeld in de vorm en druk goed aan. Zet weg tot verwarmen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Op temperatuur, zet de vorm in de oven voor 20 minuten. Laat even afkoelen en snij ‘m aan. Eet het samen bij een soep of een schaal geroosterde groenten ‘s avonds.
  • De geroosterde groenten zijn een mix van baby spinazie, broccoli, paprika, sperziboontjes, olijven,  fijn gesneden rozemarijn, salie en een blikje tonijn met basilicum. Olijfolie er overheen gesprenkeld en goed door deze mix heen geschept, 15 minuten op 180 graden in de hetelucht oven. De geroosterde groenten op een bedje van rucola.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld
volgende recept
Vele uien en prei met kruiden maken deze soep

Heb je deze al gezien?

Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Deze groenten fruit sap geurt en kleurt

Een zalm variatie als starter…

Een dagje O-negatief eten

Groene kool met broccoli gepureerd in een linzen...

Roerbak groenten met wilde gerookte zalm

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen