Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en kalkoen
    • Vegetarisch
    • Meel en rijst
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Histamine vrij
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bonen en linzenLactose armNoten en zadenWerken met een siliconen vorm

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband. Een variant op een eerder recept. En deze is snel klaar door de goede voorbereiding. De gedroogde bonen in dit recept kun je vervangen door een blik. En wat meer siroop en of gember kan ook, het wordt er zoeter door.

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Print
Personen: 10 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 120 gran droge kidney bonen
  • 100 gram chocolade
  • 50 gram diverse noten
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel siroop
  • eetlepel gember uit een potje en een stukje verse
  • eetlepel honing
  • 100 gram boter- lactose vrij
  • handje sesamzaadjes

DOEN

  • Start met het weken van de bonen. Dit duurt ongeveer een dag. Giet na een dag het water weg en kook ze kort ongeveer 10 minuten in kokend water met een beetje zout. Laat afkoelen.
  • Pureer de noten, smelt de chocolade en pureer de afgekoelde bonen met de gember, siroop en honing. Pak een grote schaal, doe er de boter in en smelt deze in 1 1/2 minuut (90 sec) in de magnetron. Doe dan de bonen erbij in deze schaal, dan de gepureerde noten en roer dit door elkaar heen. Dan de gesmolten chocolade. (Nb in een metalen schaal boven een pannetje met kokend water) Roer opnieuw alles goed door elkaar heen.
    Voeg er de sesamzaadjes erbij, roer ze goed door de mix heen. Dan de 2 eieren en roer net zo lang dat het ei opgenomen is in de mix.
  • Vet een kleine tulband vorm in met een olie en stort de mix erin. Om een goede verdeling te krijgen laat ik de tulband enkele keren ‘vallen’ op het werkblad. Zo verdeelt de mix zich goed.
  • De voorverwarmde heteluchtoven staat op 200 graden. Zet de tulband in het midden erin voor 20 minuten. Laat eerst goed afkoelen en stort dan deze chocolade/bonen tulband op een mooie schaal.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Zwarte linzen met smaak gestoofd
volgende recept
Soep met sla en een gebakken worstje

Heb je deze al gezien?

Deze kruidige gehaktbal gaart in z’n eigen vet

Kruidige tulband met kappertjes, olijven en ansjovis

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Een heerlijke saus bij konijn in een römertopf

Kipgehakt, gele paprika saus voor een linzen lasagne

Stevig brood zonder gluten of lactose

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Zo klaar deze mosselen met zeewier chips

  • Een veelzijdige kurkuma gember saus

  • Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

  • Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Favorieten

  • Koken op gas kan goedkoper!

  • Artisjok pesto met een linzen lasagne

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 1

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven