Pure chocolade en kidney bonen in een tulband. Een variant op een eerder recept. En deze is snel klaar door de goede voorbereiding. De gedroogde bonen in dit recept kun je vervangen door een blik. En wat meer siroop en of gember kan ook, het wordt er zoeter door.
Pure chocolade en kidney bonen in een tulband
PrintNODIG
- 120 gran droge kidney bonen
- 100 gram chocolade
- 50 gram diverse noten
- 2 eieren
- 1 eetlepel siroop
- eetlepel gember uit een potje en een stukje verse
- eetlepel honing
- 100 gram boter- lactose vrij
- handje sesamzaadjes
DOEN
- Start met het weken van de bonen. Dit duurt ongeveer een dag. Giet na een dag het water weg en kook ze kort ongeveer 10 minuten in kokend water met een beetje zout. Laat afkoelen.
- Pureer de noten, smelt de chocolade en pureer de afgekoelde bonen met de gember, siroop en honing. Pak een grote schaal, doe er de boter in en smelt deze in 1 1/2 minuut (90 sec) in de magnetron. Doe dan de bonen erbij in deze schaal, dan de gepureerde noten en roer dit door elkaar heen. Dan de gesmolten chocolade. (Nb in een metalen schaal boven een pannetje met kokend water) Roer opnieuw alles goed door elkaar heen.
Voeg er de sesamzaadjes erbij, roer ze goed door de mix heen. Dan de 2 eieren en roer net zo lang dat het ei opgenomen is in de mix. - Vet een kleine tulband vorm in met een olie en stort de mix erin. Om een goede verdeling te krijgen laat ik de tulband enkele keren ‘vallen’ op het werkblad. Zo verdeelt de mix zich goed.
- De voorverwarmde heteluchtoven staat op 200 graden. Zet de tulband in het midden erin voor 20 minuten. Laat eerst goed afkoelen en stort dan deze chocolade/bonen tulband op een mooie schaal.