Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureeVegetarisch

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel! Uitgelekte yoghurt is het eigenlijk. Je kunt het zelf doen en ook kant en klaar kopen. 2 Varianten, de één is vegetarisch, de ander gemaakt oa met garnaaltjes. Eet het in een pita broodje, naast een stukje vis of vlees. Bij een salade, gegrilde groenten of bij een picknick.

Labneh met veel kruiden is lekker bij veel!

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • Uitgelekte yoghurt LABNEH
  • VaARIANT MET GARNAALTJES
  • 1 bakjes Hollandse garnaaltjes
  • 2 eetlepels Labneh
  • 2 eetlepels Monniksbaard pesto of een andere groene pesto
  • wat olijfolie
  • VARIANT VEGETARISCH
  • verse knoflook
  • eetlepel kappertjes
  • peterselie
  • bosui
  • gele hete peper
  • kruidenzout
  • wat olijfolie

DOEN

Gebruik 2 kommetjes waarin je deze 2 verschillende bijgerechtjes maakt.

In de 1e begin je met de garnaaltjes, 2 scheppen labneh erbij, 2 eetlepels monniksbaard pesto en een beetje olijfolie. Dit schep je goed door elkaar heen.

De 2e begin je met de knoflook en bosui fijn te snijden. Hetzelfde doe je met de peterselie, ook de stengel doet mee. Doe dit allemaal in een kom. Snij een stukje hete peper fijn. Spoel het zure van de kappertjes af. Doe er wat kruidenzout bij, 2 scheppen labneh en wat olijfolie en schep dit goed door elkaar heen.

Hoe snel je gezonde en lekkere bijgerechtjes kunt maken! Afgedekt in de koelkast blijven een week goed.

Nb. Een guacamole is ook een goed gezelschap bij deze spread. Nb. Als je de guacamole goed afdekt met een plastic folie verkleurd het niet!

 

TIPS

Ideeën voor pesto? Monniksbaard pesto, Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen, Guacamole, de avocado dip

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Dit broodje maak je met boekweit, haver en pompoenpitten
volgende recept
Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot

Heb je deze al gezien?

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Deze kroket en schijf die maak je zo

Paarse basilicum versiert een Chinese radijs

Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Winterpostelein gepureerd door de gestoomde groenten

Pittige en goedvullende herfstsoep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen