Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Krab en schelpdierenLactose arm

Moules à la creme, lactose vrij

Moules à la creme, lactose vrij. Verse mosselen gekookt met ui, asperge en bimi in olijfolie met wat witte wijn. Op het laatst peterselie, zeekraal en een flinke scheut havermelk om mee te koken erbij.

Moules à la creme, lactose vrij

Print
Personen: 2 als hoofdgerecht Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 pak verse mosselen 800 gram van Rechtstreex
  • 1/2 ui
  • teen knoflook
  • 200 gram bimi (broccoli met steel)
  • olijfolie, glas witte wijn
  • 150 gram kleine asperges
  • 10 stengels platte peterselie
  • handje zeekraal
  • pakje havermelk om mee te koken
  • kruidenzout

DOEN

  • Neem een soeppan om deze mosselen in te koken. Start met een flinke scheut olijfolie, verwarm deze zachtjes en doe er de halve ui en knoflook, fijn gesneden erbij. Laat even rustig smoren.
  • Blancheer de geschilde zoete aardappel kort in heet water, apart in een steelpannetje.
  • Snij de asperges en bimi op in kleine stukjes. Doe ze er bij in de pan. Giet er de wijn bij, zet het  vuur hoog. Doe er de geblancheerde zoete aardappel bij. Haal de mosselen uit hun verpakking en doe ze erbij in de pan. Nb Schoonmaken hoeft niet.
  • Zet het vuur hoog, doe de deksel op de pan en laat alles samen 4 minuten stoven. Door de hitte van het vocht, stomen de mosselen open. Haal de deksel van de pan, zijn de mosselen allemaal open? Schenk dan de havermelk erover, strooi de peterselie en zeekraal er fijn gesneden bij. Vergeet niet wat kruidenzout te strooien. Schep goed door elkaar heen en verdeel op 2 diepe borden.

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Mungbonen en meer groenten soep
volgende recept
Paarse bataat met zuurkool uit de oven

Heb je deze al gezien?

Stevig brood zonder gluten of lactose

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Pure chocolade en kidney bonen in een tulband

Puree met geitenkaas, room, peterselie en peper

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

Zoete aardappel en paprika zijn basis voor een...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen