Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenEten met O-negatiefKip en meer gevogelte

O-negatief, een lunch

O-negatief, een lunch. Deze bestaat uit geblancheerde groenten, die er na gestampt zijn met veel kurkuma, peper. Gestoomd zijn een stukje venkel, rode ui en champignons. (Deze heb ik niet gegeten vanwege histamine) Een eendenworst gebakken in een olijfolie. Erbij 2 blini’s van boekweit.

O-negatief, een lunch

Print
Personen: 2 Bereiding: 40 Minutes

NODIG

  • 2 grote wortels
  • 1/2 stengel prei
  • 1/2 gele courgette
  • 1/2 rode ui
  • 1 blad met steel van een venkel
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 blini's van boekweit
  • 1 eendenworst
  • kurkuma, peper
  • olijfolie

DOEN

  • Start met het fijn schillen van de wortel, Snij de prei op in ringen. De courgette in kleine stukjes en doe alles bij elkaar in een pan. Voeg er roze zout aan toe en kokend water en laat ze samen blancheren voor ca 6 à 8 minuten.
    Giet het water weg en strooi over de groenten kurkuma en zwart/rode peper, een fijn gesneden knoflook én een scheutje olie. Stamp dit samen tot een grove massa.
    Onderwijl je dit doet, stoom je de in ringen gesneden rode ui en venkelsteel in plakjes. Stoom ze voor 8 minuten.
  • En als laatst bak je de eenden worst die je in 3 stukken knipt. In een olie op een zacht vuur zijn ze klaar in 8/10 minuten.
  • Op het bord leg je 2 blini’s, dan schep je de wortelstamp erop, er over de gestoomde groenten en de worstjes ernaast. Knip bieslook die je als laatst erover heen strooit.

TIPS

Glutenvrije blini’s van amandel/boekweit/kastanje/teff meel

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Nog een dag eten met 0-negatief

Heb je deze al gezien?

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Stampot van raapstelen en zoete aardappel

Broccoli gepureerd met ui en kruiden

Kalkoenfilet in een mosterd creme saus

Gebakken kip in een groentensoep

Kip in romige mosterdsaus met geroosterde bonenmix

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen