O-negatief, een lunch. Deze bestaat uit geblancheerde groenten, die er na gestampt zijn met veel kurkuma, peper. Gestoomd zijn een stukje venkel, rode ui en champignons. (Deze heb ik niet gegeten vanwege histamine) Een eendenworst gebakken in een olijfolie. Erbij 2 blini’s van boekweit.
O-negatief, een lunch
PrintNODIG
- 2 grote wortels
- 1/2 stengel prei
- 1/2 gele courgette
- 1/2 rode ui
- 1 blad met steel van een venkel
- 1 grote teen knoflook
- 2 blini's van boekweit
- 1 eendenworst
- kurkuma, peper
- olijfolie
DOEN
- Start met het fijn schillen van de wortel, Snij de prei op in ringen. De courgette in kleine stukjes en doe alles bij elkaar in een pan. Voeg er roze zout aan toe en kokend water en laat ze samen blancheren voor ca 6 à 8 minuten.
Giet het water weg en strooi over de groenten kurkuma en zwart/rode peper, een fijn gesneden knoflook én een scheutje olie. Stamp dit samen tot een grove massa.
Onderwijl je dit doet, stoom je de in ringen gesneden rode ui en venkelsteel in plakjes. Stoom ze voor 8 minuten. - En als laatst bak je de eenden worst die je in 3 stukken knipt. In een olie op een zacht vuur zijn ze klaar in 8/10 minuten.
- Op het bord leg je 2 blini’s, dan schep je de wortelstamp erop, er over de gestoomde groenten en de worstjes ernaast. Knip bieslook die je als laatst erover heen strooit.