Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenGroentenVlees

Paarse boerenkool als chips en als stamppot

Paarse boerenkool als chips en als stamppot. Rooster de blaadjes van de boerenkool in een mix van olijfolie en kruidenzout voor 15 minuten op 180 graden en smullen maar. Voor de stamppot gebruik je de boerenkool rauw door de geblanceerde zoete aardappel.

Paarse boerenkool als chips en als stamppot

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 300 gram verse paarse boerenkool
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 teen knoflook
  • tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • wat kruidenzout
  • theelepel gedroogde peper

DOEN

  • Start met het maken van de chips. Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Trek de bladeren los van de stengel en scheur ze in stukjes waar nodig. Neen het rooster, leg er een vel bakpapier op en verdeel de boerenkool erover. Besprenkel met olijfolie en kruidenzout, hussel even door elkaar heen. Zet het rooster in de warme oven, in het midden, voor 15 minuten. Klaar.
  • De stamppot begin je met de geschilde zoete aardappel in stukken gesneden toe te voegen aan een pan met kokend water én zout. Laat de aardappelen zeker voor 15 minuten koken, zet het vuur uit, ze garen nog rustig door. Giet het water af, doe er een scheut olijfolie bij en stamp de aardappel fijn. Doe er de fijngesneden knoflook,  tijm en gedroogde peper erbij en schep dit goed door de stamppot heen. Doe nu in delen de blaadjes van de boerenkool erbij. Schep goed door de stamppot heen.
  • Een diep bord met de stamppot in het midden, de chips aan één kant en 2 venkel worstjes aan de andere kant. Goed eten voor koude grijze dagen!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Risotto is geel en groen van de spinazie en kurkuma
volgende recept
Feest toetje met chocolade mousse

Heb je deze al gezien?

Een snelle basis saus voor in de römertopf

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Gestoomde aardappel, groenten met kipgehakt

Groenten soep met ballen, ouderwets lekker

Venkelworstje met extra venkel en walnoot

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.