Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijGroentenHistamine vrijMeelVegetarisch

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Patisson gebakken in een boekweit beslag. Deze kleine pompoen (12/14 cm) is in stukken gesneden en door een beslag van boekweit met water van bubbels. Strooi er nadien je kruiden en zout erover. Eet er een zoete aardappel stamppot bij.

Patisson gebakken in een boekweit beslag

Print
Personen: 2 of 4 als bijgerecht Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 1 of 2 patissons
  • 70 gram boekweit meel
  • glaasje water met bubbels

DOEN

  • Maak eerst het beslag. Doe het meel in een kom en schenk er het water bij. Kluts ze samen tot een mooi soepel beslag.
    Snij de patisson in stukken. Ik heb het eerst door midden gesneden en vervolgens -na iedere bobbel- ingesneden.
  • Haal de stukken patisson door het beslag en laat ze even staan in het beslag.
  • Verwarm nu in een hapjespan, een laagje olijfolie en verwarm deze goed. De pan moet bijna heet aanvoelen. Leg stuk voor stuk, de patisson in de hete olie. Na enkele minuten draai je ze om. Passen ze niet allemaal in de pan? Met een 2e serie gaat het bakken sneller. Laat ze alle even uitlekken op papier.
  • Hier samen gegeten met een gekruide zoete aardappel puree en een stukje kalfsvlees.

 

TIPS

Stamppot van zoete aardappel? Stamppot van waterkers en zoete aardappel

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Stamppot van waterkers en zoete aardappel
volgende recept
Bonen gestoofd in witte wijn azijn en meer

Heb je deze al gezien?

Een tomaten salade van gedroogd, gepoft en vers...

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

Je kipburger op smaak? Kruiden met specerijen!

Groenten stoom je in een pastapan

Spinazie boekweitpannenkoekjes

Kikkererwten meel als basis voor een hapje

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen