Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPasen?Pesto en tapenadeSmaakmakers

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Peterselie pesto kleurt je omelet groen.  Gemaakt van platte peterselie, knoflook, pompoenpitten, citroen, grof zeezout en olijfolie. Gepureerd en in een afsluitbaar bakje, een week houdbaar.

Peterselie pesto kleurt je omelet groen

Print
Personen: 25? Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • een bos platte peterselie
  • minstens 3 tenen knoflook
  • pompoenpitten
  • een citroen
  • theelepel grof zeezout
  • een flink wat goede extra vierge olijfolie (2dl)

DOEN

  • Was, als nodig en snij 3 cm van de steeltjes van de bos peterselie af en snij de steel in stukken van 2cm, doe dit allemaal in een hoge beker als je een staafmixer gebruikt. Of in de kom bij een blender of NutriBullet
  • Pers de citroen uit boven de beker, snij de knoflook in stukjes en doe erbij, wat grof zeezout, een flinke scheut olijfolie en het blad van de peterselie. Pureer tot een smeuïge massa. Doe er meer olijfolie bij als het te droog is.
  • Proef of je het voldoende smaakvol vind, voeg er anders nog wat zee- of kruidenzout toe.
  • Bewaar de pesto in een afsluitbaar bakje, met een laagje olie bovenop en zo hou je het goed in de koelkast.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd
volgende recept
Lamsfilet in een romige kruiden saus

Heb je deze al gezien?

Wilde spinazie door een gele risotto

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Een snelle groentedressing? Zo maak je het!

Rode poon, uienpesto, lamsoor met een 5 bonenschotel

Pittige 4 uien pesto, puur en als een...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen