Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GlutenvrijHistamine vrijMeel

Quiche met een havermoutbodem

Quiche met een havermoutbodem. Een recept voor een hartige taartdeeg met havermout en volkoren speltmeel, die je als je wilt van te voren kunt maken.  En je vult hem met wat je in huis hebt. Voor deze quiche eieren, kruiden, iets van vlees, groenten en geraspte kaas.

Quiche met een havermoutbodem

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd, 4 als bijgerecht Bereiding: 40 minuten

NODIG

  • DE BODEM
  • 150 gr havervlokken
  • 150 gr volkoren (spelt)meel
  • desemgist of baksoda
  • kopje lauwwarm water
  • DE VULLING
  • 2 eieren
  • bosui
  • 1/3 spaanse peper
  • teen knoflook
  • bosje bieslook
  • 150 gram spekjes, merquez of een andere worst
  • 100 gram geraspte kaas
  • bekertje slagroom of creme fraiche
  • zwart sesamzaad of nigella seeds

DOEN

  • Doe het meel en de havervlokken bij elkaar in een kom en schep het goed elkaar met een houten lepel. Strooi er wat gist (1 theelepel) er over en schep om. Nu in gedeeltes het lauwwarme water er bij zodat er een kompakt geheel ontstaat. Kneed met de bal van je hand het deeg goed door. Is het te vochtig doe er dan wat meel bij. Vorm van het deeg een bal en laat deze een half uurtje rusten.
  • Snij ondertussen de bosui, spaanse peper, knoflook. Rasp een stuk geiten- of schapenkaas.
  • Neem een kom waar je de inhoud van de 2 eieren doet. Klutz de eieren goed en meng er een half bekertje room door, klutz ook dit goed. Je kunt nu de knoflook en spaanse peper toevoegen.
  • Neem een lage schaal en pak een stuk bakpapier die groter is als de schaal. Rol het deeg nu zo uit dat je een mooie ronde deeglaag hebt die groter is als de schaal. Leeg met het bakpapier het deeg in de schaal en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Verdeel over de bodem de merquez, bosui, bieslook en zwarte sesamzaadjes.
  • Schenk het eiermengsel er overheen.
  • Verdeel de grof geraspte kaas erover en de schaal kan de oven in.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de quiche op het rooster net onder het midden in de klassieke verwarming met onder- en bovenwarmte. Zo krijgt de bodem een extra warmte boost. Met 25 minuten is de quiche klaar. Werk je met een hetelucht, zet de schaal dan gewoon in het midden op het rooster, in de oven.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groene kool, pastinaak, paprika, snijboon en prei geroosterd
volgende recept
Bieten met peen geroosterd in de oven

Heb je deze al gezien?

Groene pompoen verwerk je na het stomen in...

Maaltijd groenten soep met lekkers erbij

Speltquiche met pompoen en geitenkaas

Een geraspte bloemkool salade is makkelijk en snel

Doperwten sla soep is zo klaar

Een zalm variatie als starter…

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen