Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijHistamine vrijMeel

Ras el Hanout door je pannenkoek?

Ras el Hanout door je pannenkoek? Zo maak je een boekweit pannenkoek kruidiger en minder melig van smaak. Nb. Eigenlijk ieder kruid of specerij mag er door heen. Hier zit ook tijm, oregano met gedroogde paprika nog door.

Ras el Hanout door je pannenkoek?

Print
Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 150 gram boekweit meel
  • 1 ei
  • water
  • een eetlepel tijm
  • een eetlepel oregano
  • wat gedroogde rode paprika
  • een eetlepel ras el hanout

DOEN

  • Neem een kom en doe er de 150 gram boekweitmeel in. Breek een ei boven het meel en roer het ei door het meel heen. Giet er geregeld wat water bij en blijf roeren, net zo lang totdat je een mooi soepel beslag hebt. Doe er dan de kruiden met specerijen bij en roer dit goed door het beslag heen.
  • Laat het beslag 10 minuten staan. Het beslag kan wat dikker worden, doe er dan nog wat water bij en roer dit goed door het beslag zodat het er in op gaat.
  • Neem een koekenpan en maak de bodem vet met wat olijfolie. Zet het vuur goed hoog en giet met een soeplepel het beslag in de koekenpan. Draai de pan rond zodat het beslag uitloopt, waardoor die minder dik wordt. Bak deze kant en zie de pannenkoek verkleuren. Is deze helemaal verkleurd dan draai je de pannekoek nog even om, om te bakken.
  • Dit herhaal je tot het beslag op is. Je hebt ongeveer 6/8 pannenkoeken afhankelijk van de grote en dikte.
  • Besmeer de pannenkoek met een pesto of tapenade, leg er een plakje rauwe ham op en wat waterkers. Rol de pannekoek op en klaar is je lunch.
  • Nb Hoe meer water door het beslag, hoe dunner de pannenkoek wordt. Een flensje is gewoon een hele dunne!
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Groene omelet met groenten
volgende recept
Waterkers in een pannenkoek met pesto

Heb je deze al gezien?

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Waterkers, koriander, artisjok en meer pesto

Verse bonen midden in de zomer…..

Couscous van kamut volkoren met groene kool

Bloemkool met mosterd soep

Boerenkool wrap gevuld met zalm, cavolo, kool en...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen