Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

ApéroFeestHistamine vrijSauzenSmaakmakers

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie op basis van yoghurt met mayonaise is één van de vele ‘zelfgemaakte’ sauzen. De basis is gemengd met een mix van augurk, kappertjes, bosui, peterselie, knoflook gepureerd. En verder op smaak gemaakt met kruidenzout en peper. Erg lekker bij gegrild vlees en vlees fondue.

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Print
Personen: 8 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise.
  • 4 Augurken
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/3 bos peterselie
  • 3 stengels bosui
  • 1 teen knoflook
  • wat kruidenzout

DOEN

  • Neem een schaaltje groot genoeg waarin je de saus kunt maken. Schep de yoghurt en mayonaise erin en roer ze goed door elkaar.
  • Pureer in een kom of beker de fijn gesneden augurk, de met water afgespoelde kappertjes om de zure smaak er af te spoelen, de grof gesneden knoflook, de fijn gesneden steeltjes van de blad peterselie en de blaadjes zelf. Je kunt dit grof of fijn pureren, doe zoals je het zelf het lekkerst vind.
  • Schep 4/5 van het mengsel augurk, kapper en peterselie door de mayo/yoghurt saus heen.
  • De bosui snij je fijn en roer het door de saus heen.
  • De saus blijft in de koelkast 2 weken goed.
  • Het restant (1/5) van het mengsel leg je bovenop de saus bij presentatie
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Schotel van gestoomde- en gegrilde groenten
volgende recept
Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Heb je deze al gezien?

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Met deze zwarte Camargue rijst een soort van...

Bloemkool, rode ui en olijven over een boekweitpasta

Gestoofde zwarte linzen met feta

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven

Mayo-sauzen maak je met groenten en kruiden

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Chocolademousse verstopt onder een tulband

  • Bodem van pompoen, gegrilde paprika en boekweitmeel

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.