Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestHistamine vrijSauzenSmaakmakers

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie op basis van yoghurt met mayonaise is één van de vele ‘zelfgemaakte’ sauzen. De basis is gemengd met een mix van augurk, kappertjes, bosui, peterselie, knoflook gepureerd. En verder op smaak gemaakt met kruidenzout en peper. Erg lekker bij gegrild vlees en vlees fondue.

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Print
Personen: 8 Bereiding: 15 minuten

NODIG

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise.
  • 4 Augurken
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1/3 bos peterselie
  • 3 stengels bosui
  • 1 teen knoflook
  • wat kruidenzout

DOEN

  • Neem een schaaltje groot genoeg waarin je de saus kunt maken. Schep de yoghurt en mayonaise erin en roer ze goed door elkaar.
  • Pureer in een kom of beker de fijn gesneden augurk, de met water afgespoelde kappertjes om de zure smaak er af te spoelen, de grof gesneden knoflook, de fijn gesneden steeltjes van de blad peterselie en de blaadjes zelf. Je kunt dit grof of fijn pureren, doe zoals je het zelf het lekkerst vind.
  • Schep 4/5 van het mengsel augurk, kapper en peterselie door de mayo/yoghurt saus heen.
  • De bosui snij je fijn en roer het door de saus heen.
  • De saus blijft in de koelkast 2 weken goed.
  • Het restant (1/5) van het mengsel leg je bovenop de saus bij presentatie
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Schotel van gestoomde- en gegrilde groenten
volgende recept
Gehakttaart met pastinaak, courgette en zoete aardappel

Heb je deze al gezien?

Uitgebakken Livar spekjes op je zuurkool schotel

9 Kruidenfritatta met pistache nootjes

Waterkers in een pannenkoek met pesto

Doperwten sla soep is zo klaar

De koelkast leeg door al je groenten te...

10x lekkers van chocolade, noten, zaden en havervlokken

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen