Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijKruidenmix maak je zelfPesto en tapenadeSmaakmakers

Selderij pesto maak je zelf

Selderij pesto maak je zelf, een smaakvariant op de traditionele pesto van basilicum, kaas en pijnboompitten met olijfolie gepureerd. Een gezond en makkelijk te maken. Dit past in je basis voorraad, in de koelkast, om je groenten, pasta, vis, vlees, wraps snel op smaak te brengen. Nb een prima restjes verwerker zo’n zelf gemaakt pesto!

Selderij pesto maak je zelf

Print
Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 bos selderij
  • 1 verse kurkuma
  • 1/3 spaanse peper
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosui
  • 2 ansjovis
  • zwarte peper
  • 25 gram Pecorino of andere pittige harde kaas

DOEN

  • Was je bos selderij schoon en laat even uitdruipen.
  • Snij je kurkuma, knoflook, spaanse peper en bosui in stukjes. Rasp je stuk Pecorino fijn.
  • Doe al je ingediënten afwisselend in een kom, schenk er minstens 2 eetlepels olijfolie bij en pureer tot een gladde massa. Nb Dat de selderij nog vochtig is, is niet erg. Is je pesto te droog? Schenk er nog een beetje olijfolie bij.
  • Schep je pesto over in een bakje wat je afgesloten weg zet in de koelkast. Het blijft er ca. 2 weken in goed.
  • Versier je gestoomde groenten er mee.

TIPS

De groenten zijn in 10 minuten klaar gestoomd in de pasta pan, op smaak gebracht met deze selderij pesto en aangevuld met een verse salade en geraspte kaas er. Gezond, snel en lekker!

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Bouillon van paddestoelen is een mooi voorgerecht
volgende recept
Mosselen in een kruiden room saus

Heb je deze al gezien?

700 gram groenten en restjes geitenkaas

Noten pesto met peterselie, artisjok en specerijen

Groenten stoom je in een pastapan

Boekweit, vlokken, jam met noten is gezond

Mezze? Vier varianten die lekker zijn zo op...

Een kruidenmayonaise op je bord voor de bulots

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen