Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

SauzenVis

Snelle garnalen over geroosterde groenten

Snelle garnalen over geroosterde groenten is een snel klaar én een gezonde maaltijd. Deze cocktail garnalen nog met staart marineer je met citroen rasp, zeekraal en koriander. Je bakt ze gaar in de olijfolie, eventueel extra met een beetje boter. De groenten zijn met besprenkeld met olijfolie, kurkuma, gedroogde rode peper, oregano, tijm en zwarte peper. 

Snelle garnalen over geroosterde groenten

Print
Personen: 2 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 200 gram garnalen
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1 citroen
  • zeekraal
  • zeezout
  • 400 gram aan 4 verschillende groenten
  • olijfolie
  • mix van kurkuma, zwarte peper, gedroogde rode peper, tijm, oregano

DOEN

  • Spoel om te beginnen de garnalen schoon en dep ze droog.
  • Doe de garnalen in een kom en rasp er de schil van de citroen er over, zeekraal en de koriander fijngesneden.
  • Pak een koekenpan en giet er 2 eetlepels olijfolie in, strooi er wat zeezout bij, doe er de garnalen bij met de citroenrasp en zeekraal emn bak ze op een hoog vuur gaar. Dit duurt ca 4 minuten, ze verkleuren van glazig naar wit. Op het laatst doe je er de fijngesneden koriander bij. Klaar en dien direct op!
  • Als het goed is, heb je de schaal met groenten dan ook net uit de hetelucht oven gehaald, nadat je ze besprenkeld had met olijfolie en de kruiden/specerijenmix. De schaal staat 15 minuten midden in een hetelucht oven.

TIPS

Ipv van peterselie kun je ook bieslook, bosui of peterselie gebruiken. Zeekraal

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Hertenbiefstuk met een saus van paprika en balsamico
volgende recept
Winterse soep van 7 groenten met kiemgroenten

Heb je deze al gezien?

Gele paprika mix als basis voor veel!

Een zalm variatie als starter…

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Fattoria La Vialla bestel je online en bezorgd

Verse krabpoten en wulken gekookt

Een groentensoep met een blikje zalm, hoe makkelijk!

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen