Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Kruidenmix maak je zelfNiet weggooien, maar verwerken!Snel op tafelSoep

Soep met een venkelworstje en een kruidenmix

Soep met een venkelworstje en een kruidenmix. Soep is een ideale verwerker van restjes groenten. Bak er een worstje bij en een eetlepel zelfgemaakte kruidenmix en je hebt een vullende avondmaaltijd.

Soep met een venkelworstje en een kruidenmix

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • bloemkool
  • meiknolletjes
  • een prei
  • pastinaak
  • radicchio
  • bleekselderij
  • groene kool
  • romanesco
  • witte ui
  • teen knoflook, 1/2 rode peper
  • kurkuma en zwarte peper
  • 3 blokjes kippenbouillon
  • 1/2 bakje gekiemde bonen (sprouts-EkoPlaza)
  • een kruidenmix
  • 4 venkel worstjes (bio)
  • eikenbladsla

DOEN

  • Start met het schillen en in stukken snijden van al de groenten die je gebruikt.
  • Neem een hoge soeppan en schenk er 2 eetlepels olijfolie in, verwarm het. Voeg er aan toe ui, knoflook en rode peper ( in stukjes) en bak ze samen met kurkuma en zwarte peper, zachtjes op het vuur. Deksel op de pan.
  • Verwarm 2 liter water.
  • Voeg alle groenten toe aan het ui en roer goed door elkaar heen. Voeg het hete water toe en kook, licht borrelend, de groenten beetgaar. Nb je kunt ook eerder het vuur uitzetten en laten doorgaren. Pureer de groenten en doe er de 3 blokjes bouillon bij, roer ze door de groenten heen. Als laatste doe je er de gekiemde bonen bij de nog warme soep, deze geven de soep een bite!
  • Bak 4 venkel worstjes en knip ze gaar, in stukken.
  • Neem een diep bord, leg er schoongewassen eikenblad in, schep de soep erop, dan de worstjes in stukken en een eetlepel kruidenmix. Eet smakelijk. Vegetarisch eet je dit net zo makkelijk, laat de worstjes en de kippenbouillon weg, gebruik bv. een groenten bouillon en eet er pappadams bij.

TIPS

Kruidenmix of een pesto. Beide bestaan uit kruiden, noten en olijfolie als basis. Hier een voorbeeld: Kruidenmix is een ideale smaakmaker

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Een frittata is een goed gevulde omelet
volgende recept
Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn lekker!

Heb je deze al gezien?

Lamsfilet in een romige kruiden saus

Pesto van paranoten door gepofte boekweit

Een dagje O-negatief eten

Kruidenmix is een ideale smaakmaker

Een test deze chocolade taart met noten

Geroosterde korrels van boekweit en een groentenschotel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen