Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Eten met O-negatiefGlutenvrijMeel

Spinazie boekweit pannenkoek

Spinazie boekweit pannenkoek gevuld, is een lekker lunch gerecht. En zo eenvoudig te maken. Was een grote hand spinazie, haal harde stelen af van de blaadjes, doe er wat water bij en pureer. Mix 150 gram boekweit met een ei en, in delen, water erbij totdat je een soepel beslag hebt. Voeg de spinazie toe, roer goed door en bakken maar.

Spinazie boekweit pannenkoek

Print
Personen: 2 als lunch Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 150 gram boekweitmeel
  • 2 kleine eieren
  • 1 glas water
  • handvol spinazie (gewassen)
  • beetje olijfolie

DOEN

  • Start met de spinazie. Spoel de blaadjes goed schoon, tenzij al gewassen. Doe de spinazie met 1/3 glas water samen in een Nutribullit, blender of hoge kom met staafmixer. Pureer tot een gladde massa.
  • Neem een schaal en doe er het meel in, breek de 2 kleine eieren er boven en roer/kluts ze door het meel heen. Al snel wordt het te dik, doe in delen het water er bij net zo lang totdat je beslag soepel is. Doe er nu de gepureerde spinazie bij. Roer het goed door het beslag heen. Laat het beslag zo’n 15 minuten met rust.
  • Neem een koekenpan en smeer de bodem in met een dun laagje olijfolie. Met een soeplepel schep je de 1e laag beslag in de koekenpan. Wacht rustig af, je ziet het beslag verkleuren en lucht gaatjes krijgen. Draai de pannenkoek even kort om. Je hebt voldoende voor 6 pannenkoeken.
  • De pannenkoek rol of vul je met een eigen pesto, salade of restje groenten van de vorige dag.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Radijsblad, pastinaak en broccoli soep
volgende recept
Risotto is geel en groen van de spinazie en kurkuma

Heb je deze al gezien?

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Groenten stoom je in een pastapan

Een lunch met zo min mogelijk smaak?

Broccoli, ui met kruiden gepureerd

Risotto is geel en groen van de spinazie...

Koolraap lasagne met boerenkool, spinazie, sjalot

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.