Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Bakken met bakpapierHistamine vrijMeelNoten en zaden

Stevige cracker van meel, vlokken en zaden

Stevige cracker van meel, vlokken en zaden. Deze gezonde cracker maak je met speltvlokken en spelt- en amandelmeel en veel zaden, gember en kaneel. Super voedzaam, gezond en makkelijk te maken. Beleg ze met jam en vers fruit of een hartige combinatie van een kruidenpesto met rucola en komkommer.

Speltcracker met veel zaden

Print
Personen: 4 Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 100 gr sesamzaad
  • 30 gr lijnzaad
  • 50 gr pompoenpitten
  • 50 gr amandelmeel
  • 250gr speltmeel
  • 250 gr speltvlokken
  • 2 kleine theelepels zeezout
  • 5 grote lepels sesamolie
  • 3 grote lepels pompoenpittenolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 eieren
  • 400 ml water
  • 2 bakplaten met bakpapier

DOEN

  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden.
  • Doe alles bij elkaar in een schaal en laat de mixer het kneedwerk doen.
  • Neem 2 bakplaten en meet met bakpapier de grootte op zodat je weet hoe ver je het deeg kunt uitrollen. Verdeel het deeg en leg het eerste deel op het afgemeten vel bakpapier. Leg er vervolgens een vel bakpapier overheen en rol met een deegroller, van binnen uit over de grootte van het bakblik. Geef met een schepmes de vorm van de crackers aan zodat ze uit de oven makkelijk los te maken zijn van elkaar.
  • Zet beide bladen met het deeg op het bakpapier tegelijk in de heteluchtoven. Na 30 minuten kun je ze uit de oven halen. Breek ze op de snijlijn.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Stampot van raapstelen en zoete aardappel
volgende recept
Couscous van kamut volkoren met groene kool

Heb je deze al gezien?

Soep met sla en een gebakken worstje

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze...

Rode kool soep met een geroosterde boterham en...

Slasoep met mosselen en venusschelpen

Een andere gehaktbal maak je in een siliconen...

Maaltijd groenten soep met lekkers erbij

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen