Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijHummus en pureePoffen in de ovenSnel op tafelVegetarisch

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 3

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 3. Nu het deel met de pure smaken. Geraspte rauwe bloemkool met paprika, avocado- en aubergine gepureerd. Erbij een geitenbol en geitensmeerkaas met oa cream crackers. Zij eet puur, wij gebruiken de diverse smaken om de pure smaken te pimpen!

Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 3

Print
Personen: Minimaal 4 Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • BLOEMKOOL
  • 1/2 kleine rauwe bloemkool
  • 1/3 rode paprika
  • eetlepel olijfolie
  • AVOCADO
  • 2 rijpe. avocado’s
  • topje van kleine citroen om uit te persen
  • AUBERGINE
  • 1 aubergine
  • kleine eetlepel olijfolie

DOEN

              Bloemkool:

  • Start met het raspen van de bloemkool. Doe de rasp in een schaal en sprenkelde een theelepel olijfolie erover. Snij 1/3 van een rode paprika en snij deze fijn, doe bij de rasp en schep door elkaar heen. Zet weg in de koelkast.

             Avocado:

  • Haal het vruchtvlees uit de avocado met een lepel, nadat je ‘m door midden hebt gesneden. Doe het in een schaal. En snij de top van een verse citroen af en knijp deze over de avocado. Waarom de top? Teveel citroensap verdraagt de tong van deze eetster niet! Met een vork prak je de avocado fijn. Smeer de bovenkant ervan glad zodat je een vel huishoudfolie over de avocado heen drukt zodater geen lucht bij komt. Dit voorkomt verkleuring.

             Aubergine:

  • Prik met een saté stok in de aubergine. Doe dit 12x rondom. Verwarm een heteluchtoven op 200 graden en leg de aubergine, als de oven op temperatuur is, voor 30 minuten in de oven. Voel of de aubergine zacht is. Niet, zet de oven dan nog 10 minuten aan. Zacht? Haal ‘m uit de oven, haal het vel eraf en pureer met een eetlepel olijfolie fijn tot een gladde massa. Laat afkoelen en zet weg in de koelkast. Dit kan onafgedekt.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Vele schaaltjes en smaken geven een kleurrijke Mezze 2
volgende recept
Je groenten en gehakt tegelijk in de oven en klaar!

Heb je deze al gezien?

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Bloemkool met mosterd soep

Een snelle gembersaus voor bij de spareribs

Heek gegaard met groenten in de oven

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

3 bonen schotel met zoete aardappel puree

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Warme zomer lunch-ideeën

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.