Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

BlancherenBonen en linzenHistamine vrijKip en meer gevogelteSnel op tafel

Verse bonen midden in de zomer…..

Verse bonen midden in de zomer….. Niets lekkerder dan verse bonen. En waarom niet gemixt? Deze zijn gestoofd met ui en kruiden.

Verse bonen midden in de zomer…..

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 300 gram tuinbonen
  • 250 gram kapucijners
  • 1 gele ui
  • 1 zoete ui
  • 1 bosui
  • 1 dunne prei
  • 10 stengels platte peterselie
  • 3 stengels verse salie
  • 3 stengels verse oregano
  • kurkuma, zwarte peper en gedroogde tijm

DOEN

  • Start met het doppen van de tuinbonen en kapucijners. Snij alle ui in ringen. Snij alle kruiden grof.
  • Neem een stoofpan, één met een dikke bodem en schenk er een laag olijfolie in en verwarm. Is de olijfolie warm, voeg er gedroogde tijm aan toe en alle ui. Roer goed door elkaar heen. Ik doe er standaard kurkuma poeder en zwarte peper bij. Laat samen stoven.
  • Kook water en neem een klein pan waarin je de tuinbonen en kapucijners even kort blancheerd. Kokend water met wat zout, daar de bonen bij en 5 minuten laten koken in het water. Giet af en voeg bij de uien mix. Roer dit opnieuw goed door elkaar heen. Schenk er eventueel wat wijn of witte wijn azijn bij. En vergeet de grof gesneden kruiden er niet bij te doen!  Met de deksel erop, laat je het samen nog 5 minuten stoven. Zet het vuur uit, de groenten stoven nog verder.
  • Ondertussen ook een kippendij gegrild en ik stukjes op de groentenmix gelegd. Je kunt als extra groenten, een sla of  een rucola er bij doen.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Seizoens soep met kapucijners en tuinbonen
volgende recept
4 persoons salade geblancheerd en gegrild

Heb je deze al gezien?

O-negatief, een lunch

Gozleme, avocado puree met groenten geroosterd

Quiche met een havermoutbodem

Van erwtenmeel tot een plat broodje, 9 stuks

Een groene kruiden saus om te dippen bij...

Stamppot van waterkers en zoete aardappel

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen