Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

FeestFruitMeel

Volkoren spelt oliebol met een krokante bite

Volkoren spelt oliebol met een krokante bite. Ze zelf maken is niet ingewikkeld en wel zoveel lekkerder en gezonder! Een recept voldoende voor 12 kleine oliebollen. Ipv bessen kun je natuurlijk ook krenten en rozijnen  gebruiken.

Volkoren spelt oliebol met een krokante bite

Print
Personen: 4 als bijgerecht Bereiding: 45 minuten

NODIG

  • 200 gr volkorenmeel
  • 100 gr zemelen
  • 50 gr gedroogde bessen die je weekt in warm water
  • 1 ei
  • 300 waren (halfvolle) melk
  • flinke theeepel baksoda
  • theelepeltje zout
  • geraspte schil van een citroen
  • 1/2 theelepel suiker
  • ca 2,5 liter olie om in te frituren

DOEN

  • Doe de melk in een pannetje en verwarm het lauw met de suiker er in.
  • Doe het meel, haverzemelen en baksoda in een kom. Voeg er langzaam de verwarmde melk er aan toe. Roer de melk er goed door zodat je een soepel beslag hebt.
  • Rasp de citroen boven het beslag en voeg de gedroogde/geweekte bessen erbij en roer beide goed door het beslag. Het beslag moet niet te zwaar zijn en ook niet te dun. Meng er of wat melk of wat meel bij. Zet de kom weg op een warme plek met een natte theedoek erover voor minstens 2 uur.
  • Verwarm in een kookpan ca 2,5 liter olie. Om te testen of het warm genoeg is voor het bakken, gooi je er een stukje brood in. Gaat de olie direct bakken, dan is het heet genoeg.
  • Gebruik een niet te grote metalen pollepel of ijslepel om het beslag in de hete olie te scheppen. Als de bol gaar is dan draait de bol zich zelf om in de olie. In 4/5 minuten is de bol gaar. Afhankelijk van de grootte en kleur die je wilt. Voor de zekerheid test je de eerste 2 bollen, een lichte kleur of donkerder. En is die van binnen gaar?
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Paarse rode groenten met gans saté
volgende recept
Venkelworstje met extra venkel en walnoot

Heb je deze al gezien?

Deze groenten fruit sap geurt en kleurt

Gevulde volkoren wraps maak je zo en zijn...

Rucola boekweit pannenkoek groen gevuld

Boerenkool boekweit pannenkoekje bij een glas cider

Taart van oa rogge meel, appel en vijgenjam

Geblanceerde groenten met saus in een volkoren wrap

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen