Wortel wrap uit de oven. Maak een mix van diverse groenten, snij deze in kleine blokjes, doe er een stukje eendenworst erbij. Smeer de wrap in met een paprikapesto, rol ze op, bak ze 15 minuten in een heteluchtoven op 180 graden en klaar is deze wrap. Nb kun je deze wrap ook vullen zonder gebruik van een oven!!
Wortel wrap uit de oven
PrintNODIG
- verpakking van 6 wortel wraps
- stuk zoete aardappel
- courgette
- roze ui
- pesto van gegrilde rode paprika
- stuk (gedroogde) eendenworst van 200 gram
DOEN
- Start met het in kleine stukjes snijden van de zoete aardappel en courgette. De ui kun je in ringen of stukjes snijden. De (gedroogde) eenden worst knip je in stukjes.
- Neem een stoofpan en gier er een (olijf) olie in om te bakken. Smoor langzaan de ui eerst, strooi er kurkuma met peper over heen, dan de stukjes courgette en zoete aardappel erbij. Doe er de eendenworst stukjes bij, roer goed door elkaar heen en laat ca 10 minuten zachtjes stoven met de deksel erop. Vergeet niet zo af en toe te roeren Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Leg de wraps klaar. Smeer iedere wrap in met een paprika pesto. Verdeel de inhoud van de stoofpan in 6 delen en schep een 1e deel onder aan de wrap. Rol deze op en leg die in een ingevette rechthoekige schaal. Herhaal dit tot alle 6 zijn gevuld en in de schaal liggen.
Strooi er sesam en nigella zaad over de wraps, sprenkel er extra pompoenpitten olie over. - Zet de heteluchtoven op 180 graden en schuif, op temperatuur, de schaal op een rooster voor 15 minuten in de oven. Op het bord leg je een bedje van eikenbladsla, waar je boven op de 3 wraps legt.
TIPS
Paprikasaus? Een pesto of kruidenmix? Van rode gegrilde paprika maak je een groentesaus