Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijSnel op tafelWild

Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte eend

Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte eend. Blancheer de kool met ui kort. Kook de zoete aardappel beetgaar en stamp deze fijn. Doe er bij knoflook, paprika en kurkuma en schep door elkaar. Dan de geblancheerde groenten er door heen. En als laatst de gerookte eend in stukjes gesneden er door. Op het bord met een restje salade en 4×2 lapjes eend.

Zoete aardappel puree met ui, kool en gerookte eend

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 140 gram en 16 lapjes gerookte eend
  • 600 gram zoete aardappel
  • 1/2 broccoli
  • 5 bladeren van een groene kool
  • 1/2 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • kurkuma
  • restje sla
  • handje verse koriander

DOEN

  • Start met het klein snijden van de ui en koolbladeren. Kook 1,5 liter water. Doe de groenten met wat zout in de pan en giet er het kokende water erbij. Laat 2 minuten koken en zet het vuur uit, het gaart na.
  • Schil een 1,5 zoete aardappel, ca 600 gram. Snij deze in kleine blokjes doe ze in een pan met kokend water, wat zout en kook de aardappel beetgaar. Giet het water af en stamp de aardappel, doe er een eetlepel olijfolie bij. De fijn gesneden paprika en knoflook er bij. Strooi er flink wat kurkuma overheen. Schep goed door elkaar heen. Giet vervolgens het water af van de kool met ui en doe deze bij de puree. Opnieuw schep dit goed door elkaar heen. Als laatst gaat de gerookte eendenborst in reepjes gesneden er door. Nb zwarte peper is niet nodig als de eendenborst op smaak is met fijne peper!
  • Neem een plat bord, verdeel een restje sla erover beide borden, 4×2 lapjes eendenborst en in het midden 2 scheppen van de puree. Een handje verse koriander verdeel je.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Gluten en histamine vrije mandarijnen cake
volgende recept
Groenten met kruiden gepureerd voor op brood?

Heb je deze al gezien?

Aspergeschillen? Maak er een kruidensaus van!

Radijs met zoete aardappel en peen geroosterd

Broccoli gepureerd met ui en kruiden

Kurkuma zuurkool met zoete aardappelpuree

Een zalm variatie als starter…

De zaterdagavond pizza met hollandse garnaaltjes

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen