Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenHistamine vrijVegetarisch

Zoete aardappel tortilla

Zoete aardappel tortilla met gestoomde groenten erbij, is een snel klaar recept. Nodig een grote zoete aardappel, ei, kurkuma, zwarte en gedroogde rode peper, tijm en een schapenkaas. Rasp de zoete aardappel, maak een mix van het ei met specerijen, meng het met de zoete aardappel, in de koekenpan en bak voor ca 20 minuten.

Zoete aardappel tortilla

Print
Personen: 2 Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ei en 1 á 2 eetlepels water
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • wat zwarte en gedroogde rode spaanse peper
  • gedroogde tijm of oregano
  • 150 gram pittige (schapen)kaas

DOEN

  • Begin met de zoete aardappel te raspen. Rasp ook de de schapenkaas of andere pittige kaas.
  • Maak van het ei, de specerijenen, kruid en 1/3 van de geraspte kaas een mengsel, leng het aan met een beetje water.
  • Doe de geraspte zoete aardappel in een kom en schenk het eiermengsel erover heen. En kijk of het goed mengt. Schep met een spatel goed door.
  • Neem een koekenpan doe er een beetje olijfolie in en verwarm het. Is het goed heet dan doe je het ei/zoete aardappel mensel er in en druk het aan zodat je een mooie ronde koek krijgt. Bak het voor 10 minuten en draai de koek dan om. Hoe? Leg een bord op de pan en draai de pan met bord om. En zo laat je de niet gare kant in de koekenpan glijden. Deze kan bak je ook voor 10 minuten. Het restant van de kaas strooi je over de gebakken kant.

TIPS

Ondertussen kun je in de pasta pan een groenten mix stomen. Dit duurt max 10 minuten en je brengt de groenten op smaak met een beetje olijfolie en pesto of tapenade, op smaak. Zie recept Stomen in een pasta pan

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Kabeljauw met venkel gestoofd in de oven
volgende recept
Sardientjes gegrild in een laagje speltmeel

Heb je deze al gezien?

Groene linzen lasagne met gele paprikasaus

Saus van augurk, kappertjes, bosui en peterselie

Gehaktbrood van mager wildgehakt Rechtstreex

Kruidentulband met een zachte geitenkaas

Buffel sauté langzaam gegaard in de oven

Mungbonen en meer groenten soep

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen