Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip en meer gevogelte
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

GroentenKaasVegetarisch

Zomerse geroosterde groenten en Halloumi

Zomerse geroosterde groenten en Halloumi. Tuinbomen, bloemkool, peterselie, punt paprika geroosterd met plakjes schapenkaas, sesamzaad en nigella seeds. De Halloumi in plakjes gebakken in de olijfolie. Goed en veelzijdig en snel klaar.

Zomerse geroosterde groenten en Halloumi

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 30 minuten

NODIG

  • Totaal 500 gram groenten verdeeld over tuinbonen, bloemkool, peterselie en een punt paprika.
  • 6 plakjes schapenkaas
  • sesamzaad, nigella steeds
  • olijfolie
  • kruidenzout
  • pakje Halloumi
  • verse tijm en oregano

DOEN

  • Maak je groenten schotel klaar in een ovenvaste schaal. De tuinbonen gedopt, de bloemkool in stukjes, de paprika in ringen en de peterselie fijn gesneden. Hussel ze door elkaar en besprenkel met olijfolie zodat alle groenten een laagje hebben. Strooi er een beetje kruidenzout over.
  • Snij van een stuk schapenkaas 6 plakjes en leg ze op de groenten. Strooi er de 2 zaden over heen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet dan de schaal, in het midden, voor 18 minuten in de oven.
  • Als de schaal in de oven staat bak je de Halloumi. Snij het blokje Halloumi op in schijven, verwarm de olijfolie goed heet en bak de schijven om en om in ca 10 minuten bruin.
  • Verdeel over de ovenschaal verse (citroen) tijm en verse oregano.
  • Nb. Je kunt de verse kruiden ook mee laten roosteren door de groenten heen. Salie, oregano en tijm zijn er goed geschikt voor.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
De lekkerste kruidige mayo maak je zo
volgende recept
Bonen gestoomd met een kruidenmix dressing

Heb je deze al gezien?

Zomerse groene bonen met verse kruiden en tahini

Deze kroket en schijf die maak je zo

Wilde spinazie, groene kool en bloemkool geroosterd

Een familiedag salade en dipsaus

Risotto is geel en groen van de spinazie...

Oranje en paarse zoete aardappel met pastinaak stamppot

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • O-negatief, een lunch

  • Nog een dag eten met 0-negatief

  • Een dagje O-negatief eten

  • Wortelsoep, een basis voor je avondeten

Favorieten

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

  • Gele paprika mix als basis voor veel!

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen