Kook je Beter
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact
  • Home
  • Recepten
    • Groenten
    • Fruit
    • Vis
    • Vlees
    • Kip, kalkoen en eend
    • Vegetarisch
    • Meel
    • Noten en zaden
    • Glutenvrij
  • Allergieën
    • Histamine vrij
    • Glutenvrij
    • Lactose arm
    • Eten met O-negatief
  • Smaakmakers
    • Pesto en tapenade
    • Sauzen
    • Hummus en puree
    • Kruidenmix maak je zelf
  • In de keuken
    • Stomen in een (pasta) pan
    • Roosteren in de oven
    • Grillen
    • Bakken met bakpapier
    • Werken met een siliconen vorm
  • Tips
  • Kook je Beter?
  • Collages
  • Contact

Kook je Beter

kleurrijke en makkelijke recepten

Histamine vrijRoosteren in de ovenSnel op tafelVegetarisch

200 gram groenten bij je avondeten

200 gram groenten bij je avondeten. Het advies, eet gevarieerd met veel kleur op je bord, is hier mee letterlijk opgevolgd. Een makkelijk recept waarmee je eindeloos kunt variëren. Hoe? Lees verder……

200 gram groenten bij je avondeten

Print
Personen: 2 als hoofdmaaltijd Bereiding: 20 minuten

NODIG

  • 1 paprika
  • handje ontkiemde bonen (EkoPlaza)
  • zoete aardappel
  • hand mizuna
  • hand waterkers
  • 100 gram knolletjes (rode klaverzuringknol)
  • knoflook, 1/3 rode hete peper
  • olijfolie
  • zeezout

DOEN

  • Was de sla. Snij de paprika in stukjes, zo ook de knoflook en 1/3 rode peper. Was de knolletjes en snij ze in plakjes.
  • Neem een ruime ovenschaal en doe er alles in en door elkaar, dit gaat het makkelijkst met je handen. Sprenkel er de olijfolie over en het zeezout.
  • Verwarm de hetelucht oven voor op 180 graden. Zet de schaal in het midden voor 20 minuten in de oven. Klaar is je gevarieerde groenten schotel!
  • Eet erbij een boekweitpasta op een bedje van baby spinazie.

 

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
vorige recept
Rode ui compote voor een histamine vrije pizza
volgende recept
Een Griekse zachte schapenkaas- taart in filodeeg

Heb je deze al gezien?

Kleurrijke herfst gestoofd in deze gietijzeren pan

Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante...

Mizithra zachte kaas met veel kruiden in bladerdeeg

Koude perzik met appel en geroosterde honing amandel

Een koude loempia eet je bij een lunch/brunch

Bloemkool, broccoli, ui en pastinaak geroosterd in de...

Zoek recepten

Nieuwste recepten

  • Glutenvrij bladerdeeg van rijst en linzen

  • Chocolade mousse of toch ijs

  • Koude courgette soep met gekarameliseerde ui

  • Wortel wrap uit de oven

Favorieten

  • Blini’s met boekweit, chiazaad, kruiden en kurkuma

  • Broccoli, ui met kruiden gepureerd

  • Boekweitmeel met een bubbel water geeft een krokante bite

  • Kidneybonen, chocolade met noten en gember

Instagram

Volg Kookjebeter
  • Instagram
  • Pinterest
  • PRIVACYVERKLARING
  • ALLE RECEPTEN
  • CONTACT

© 2019 - Kook je Beter. Alle rechten voorbehouden. Website door Studio MH


Naar boven
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.